Vrachtwagen rijdt zich vast tegen gevel van flatgebouw in Blankenberge

Redactie KW

Langs de Vlaamsestraat in Blankenberge gebeurde deze ochtend een opmerkelijk ongeval met een vrachtwagen. De bestuurder schatte de hoogte van een doorgang verkeerd in, en reed zich vast tegen de gevel van een flatgebouw.

“Er was enkel materiële schade. Gewonden vielen er niet”, zegt politiewoordvoerder Philip Denoyette. Het incident gebeurde omstreeks 9.30 uur. De vrachtwagen van de technische dienst van de stad Blankenberge zat door het manoeuvre vast, waarna politie en brandweer ter plaatse kwamen voor de vaststellingen. De kraan die op de vrachtwagen stond, had door het manoeuvre schade veroorzaakt aan de gevel en doorgang onder het flatgebouw. Het bovenliggende appartement bleef gelukkig gevrijwaard. “Het gaat om een foutief manoeuvre van de chauffeur. Er was enkel materiële schade”, besluit Denoyette.

Een technische ploeg moest uiteindelijk ter plaatse komen om de kraan veilig te laten zakken. Politie en brandweer bleven ter plaatse om de veiligheid te garanderen. Na de takelwerken was de schade duidelijk te zien, maar van stabiliteitsproblemen was geen sprake. Iedereen kwam er uiteindelijk met de schrik vanaf. Tijdens de interventie was de doorgang afgesloten, maar voor echte hinder zorgde dat niet.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier