Vrouw stort 6 meter naar beneden met wagen in Brugge

Redactie KW

Een jonge vrouw heeft vrijdagmorgen veel geluk gehad bij een spectaculair ongeval in Brugge. Ze raakte er met haar wagen van een parallelweg van de A11.

Bandensporen in de grasberm en een aangereden paaltje boven op de snelweg. Platgedrukte beplanting op de helling naar beneden. Brokstukken en een rode Mini Cooper in de gracht beneden. Het ongeval dat gistermorgen gebeurde op de N371, een parallelweg van de A11, oogt behoorlijk spectaculair.

“Geduwd op gas in plaats van rem”

Shelly Andries (19), een kapster uit Dudzele, reed gisterenmorgen met haar wagen op de N371 in de richting van de Blauwe Toren. Op een gegeven moment verloor ze de controle over haar stuur. “Ik begon te slippen, waarschijnlijk door de gladheid op de weg“, zegt ze van op haar ziekenbed. “Ik wilde remmen, maar duwde in paniek op mijn gaspedaal. De auto schoot vooruit en ik viel van die berg. Vanaf dan weet ik niets meer.”

Feit is dat de Mini Cooper links van de rijbaan ging, over het voetpad reed en de afgrond in reed. De auto stortte zo’n zes meter naar beneden. De wagen belandde uiteindelijk 30 meter verder in een ondiepe gracht in de Krinkelstraat, vlakbij het dierenasiel. In de gracht stond water. Een brandweerman die toevallig passeerde zag het gebeuren en ging op zoek naar het wrak. Hij verwittigde ook de hulpdiensten.

Wakker geworden in ziekenwagen

Shelly werd uit haar wagen bevrijd. “Ik ben die brandweerman enorm dankbaar. Gelukkig had hij het ongeval gezien, want langs dat straatje is er anders niet zoveel verkeer.” Omdat de wagen op zijn zijde in de gracht lag, moest Shelly via het raam aan de passagierskant bevrijd worden. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht. “Ik herinner me van die val niets meer”, zegt ze. “Ik ben pas in de ziekenwagen wakker geworden.”

Ondanks de materiële schade – haar wagen is perte totale – stelt ze het behoorlijk goed. “Mijn pols is op twee plaatsen gebroken. Ik kan zeker zes weken niet werken. Ik heb pijn in mijn rug en mijn nek en ik heb een lichte hersenschudding. Ik weet niet hoe lang ik nog in het ziekenhuis moet blijven, maar ze willen hier wel nog wat onderzoeken doen.”

Shelly zou graag de brandweerman die haar als eerste hielp bedanken. Wie zich in het verhaal herkent, kan dan ook contact met haar opnemen via het mailadres shelly.andries1@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier