Zingende bakker Bernard Slembrouck uit Reningelst overleden

Wijlen Bernard Slembrouck. (Foto EF)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Was het een hartinfarct of een wespensteek? De precieze oorzaak van het plotse overlijden van de Reningelste bakker Bernard Slembrouck (48) was donderdag nog niet helemaal duidelijk, maar voor Bernard, die in de regio bekend is als Elvis-imitator en zanger bij Retrofuncoverband, kwam alle hulp te laat.

“Tussen 16.30 en 17 uur was Bernard bezig in de tuin met takken aan het weghalen van een haag die door de draad staken”, zegt zijn broer Koen Slembrouck, die samen met zijn zus en moeder Marie-Madeleine Verspaille de bakkerij openhoudt in Woestendorp in Woesten. “Hij kreeg een steek in zijn hand en zei eerst dat hij wellicht gestoken was door een wesp. Toen ging hij hier even in bed liggen om te bekomen, maar het ging van kwaad naar erger. Hij was doornat van het zweet. Daarop hebben we de dokter en de ambulance gebeld en die zeiden dat hij alle symptomen had van een zwaar hartinfarct. Wellicht kreeg hij dus geen wespensteek. Een hartinfarct kan wel het gevoel geven van een wespensteek omdat een slagader in zijn linkerhand pijn deed. De hulpdiensten hebben Bernard ruim een half uur gereanimeerd voor ze hem naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper brachten, maar daar is hij overleden.”

Elvis-imitator

Koen Slembrouck baat samen met zijn ouders een bakkerij uit in Woesten. “Bernard kwam geregeld langs. Hij kwam nog bijna iedere dag om zijn dieren eten te geven. Hij heeft hier onder meer pauwen, sierkippen, fazanten… Zijn plotse overlijden komt dan ook hard aan voor ons.”

Bernard Slembrouck had een gewaardeerde banketbakkerij in de Zevekotestraat in Reningelst, die hij uitbaatte samen met zijn echtgenote Miranda Lamerant. Ooit nam hij deel aan het programma ‘De beste bakker van Vlaanderen’ op het toenmalige VT4.

In zijn vrije tijd ontpopte Bernard zich tot een geliefd zanger. Hij was een grote fan van Elvis Presley en trad meermaals op als Elvis-imitator. In Reningelst vierde hij vroeger altijd de verjaardag van zijn bakkerij met een optreden.

Sinds 2015 toert hij rond langs diverse Vlaamse podia als zanger van de RetroFunCoverband, waarin hij samenspeelde met geluidsman Jacques Vandecasteele uit Boezinge, saxofonist Gilbert Devos uit Poperinge, gitarist/zanger Daivy Devreker uit Beauvoorde, gitarist Ivan Hoedt uit Ieper, drummer Johan Scharlaeken uit Torhout, keyboardspeler/zanger Philip Hoys uit Sint-Jan en basgitarist Georges Brouckaert uit Westende.

In februari dit jaar was Bernard Slembrouck nog speciale gast op het allerlaatste optreden van Wally Merlevede en zijn The Rockin’ Daddy’s in ‘t Kommiezenkot in Abele.

Bernard is de zoon van Marie-Madeleine Verspaille en wijlen Georges Slembrouck. Hij had nog negen broers en zussen. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier