Burgemeester Jabbeke reageert op Gwendolyn Rutten: “Mijn verantwoordelijkheid genomen”

Daniël Vanhessche op snelwegparking in Jabbeke. © Davy Coghe
Redactie KW

De Jabbeekse burgemeester Daniël Vanhessche reageert gelaten op de uitspraken die Gwendolyn Rutten maandagmorgen deed in het programma De Ochtend op Radio 1. “Triestig dat dit electoraal wordt uitgespeeld”, reageert Vanhessche.

De Open VLD-voorzitster hekelde in De Ochtend de ‘politieke spelletjes tussen CD&V en N-VA’ in de problematiek rond de transmigranten: “Stop met dit gepingpong en gebruik jullie gezond verstand.”

Behalve staatssecretaris Theo Francken (N-VA), die moest toegeven dat er de voorbije week illegalen met een strafblad uit gesloten centra werden vrijgelaten, moesten ook de CD&V-burgemeesters die hun snelwegparkings sloten het ontgelden.

Triestig

“Een beetje triestig dat dit nu electoraal wordt uitgespeeld, maar ik trek er mij eerlijk gezegd niks van aan. Ik heb als burgemeester mijn verantwoordelijkheid genomen en daarmee uit”, zegt de Jabbeekse CD&V-burgemeester Daniël Vanhessche, die de bal wel meteen weer terugkaatst. “Ook de N-VA heeft ons al verwijten gemaakt, maar ze weten goed genoeg dat ze zelf in de fout gegaan zijn. Ze hebben gewoon geen verweer.”

Gwendolyn Rutten.
Gwendolyn Rutten.© BELGA

Nog volgens Vanhessche heeft N-VA de problemen veel te lang laten aanmodderen. “En daar worden ze nu mee geconfronteerd. De bal ligt dus in hun kamp: dat ze zelf maar eens met een echte oplossing voor de dag komen in plaats van maatregelen te nemen die geen maatregelen zijn. Jambon moet trouwens ook niet zeggen dat hij van niets wist: problemen met transmigranten halen al-tijd de media. Bovendien staan een minister of gouverneur hoger in de hiërarchie en konden ze altijd nog beslissen om die snelwegparkings weer open te doen. Maar dat doen ze dus niet.”

(WK-foto’s Davy Coghe/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier