Chris Beyaert naar stembus met eenmanslijst in Ingelmunster

Chris Beyaert stelt een deel van zijn medewerkers voor.
Redactie KW

De Ingelmunsternaren zullen straks niet uit de verwachte drie, maar wel uit vier lijsten kunnen kiezen om bolletjes te kleuren. Naast De Brug/N-VA & Open VLD, CD&V en SP.A+ is er ook nog de eenmanslijst @VV&C van Chris Beyaert.

Zaterdag moesten de voorzitters van de plaatselijke politieke partijen hun stemlijst officieel indienen in het gemeentehuis. Het was zo goed als zeker dat er maar drie stemlijsten zouden zijn. De Brug/N-VA & Open VLD, CD&V en SP.A hadden immers al hun kandidaten voorgesteld en dus zouden deze drie partijen naar de kiezer trekken. Chris Beyaert van @VV&C zou ook eerst deelnemen aan de verkiezingen, maar een tweetal weken geleden haakte hij af. Op zaterdagvoormiddag diende Chris echter ook zijn eenmanslijst VV&C in, waardoor er nu plots vier verkiezingslijsten worden aangeboden aan de plaatselijke kiezer, waaronder één lijst met slechts één kandidaat Chris Beyaert op.

Chris Beyaert (60) uit de Kortrijkstraat 90 geeft toe dat hij van menig is veranderd en dus besloot van toch op te komen. “Ik sta alleen op de lijst, maar ik ga niet alleen op pad”, zegt hij met enige fierheid. “Toen ik op mijn Facebook aankondigde dat ik niet zou opkomen, was ik geschrokken van de reacties die ik kreeg van dorpsgenoten. Ik kreeg telefoontjes, mensen spraken mij erover aan, ik werd aangeklampt op straat. Ik begon te twijfelen. Nadat ik mijn medewerkers contacteerde, besloot ik toch deel te nemen. Ik sta inderdaad helemaal alleen op de lijst @VV&C, maar sommige dorpsgenoten zijn actief in mijn team en andere dorpsgenoten steunen mij. Er heerst ongenoegen over de huidige meerderheid zodat ik met mijn eenmanslijst mijn uiterste best zal doen om misschien wel één zetel binnen te halen. En lukt dat niet, dan zal @VV&C geen stille dood sterven, want daarna blijven we deze plaatselijke politieke partij verder uitbouwen. In nog geen vier maanden tijd hebben we toch al iets gerealiseerd. Het zou inderdaad zonde zijn van dat te laten schieten. We hebben niet het budget zoals de andere plaatselijke politieke partijen, maar toch zal je ons zién en horen via sociale media”

Vrij toegankelijk

“@VV&C staat voor Vrij Vlaams & Creatief”, vertelt Chris verder. “Onze partij is vrij toegankelijk omdat we allen Vlaming zijn en creatieve oplossingen vinden. Onze visie: streven naar een creatief en rechtlijnig bestuur met open communicatie. We hebben ook al drie belangrijke programmapunten uitgewerkt, die betrekking hebben rond het sociaal aspect van jong en oud, cultuur, mobiliteit, milieu én veiligheid.” Is Chris niet te euforisch door te denken dat hij aan één zetel kan geraken? “Waarom niet? Denk je dat iedereen tevreden is over de huidige meerderheid? In de voorbije weken heb ik heel veel bijgeleerd. Dorpsgenoten die eens niet met de huidige traditionele willen meestemmen, kunnen nu iemand steunen die alleen op de lijst staat. En wie weet, maakt precies die ene zetel het verschil…”

Info: vvc.chris@gmail.com – 0475 24 76 82.