Doorbraak in reconversiedossier militaire basis Koksijde

© foto ED
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag waren burgemeester Marc Vanden Bussche, gedeputeerde Sabien Lahaye Battheu en volksvertegenwoordiger Vincent Van Quickenborne in Brussel te gast bij Minister van Defensie Didier Reynders. Daar werd duidelijk dat er schot komt in het dossier van de reconversie van de Basis Koksijde.

Burgemeester Marc Vanden Bussche klinkt opgetogen: “We kregen deze voormiddag de kans om onze plannen nog eens grondig toe te lichten. Het dossier van betaalbare woningen, de herlokalisatie van onze gemeentelijke diensten, het toekomstige bedrijventerrein, de fietssnelweg en de talloze recreatiemogelijkheden kwamen aan bod. Minister Reynders gaf aan dat het dossier beslissingsrijp is en er op korte termijn concrete communicatie volgt.

Er zou binnenkort een persconferentie georganiseerd worden in Koksijde door de militaire overheid. We mogen gerust van een doorbraak spreken! Ik wens van deze gelegenheid gebruik te maken om schepen (en voormalig gedeputeerde) Guido Decorte, de provinciale diensten Ruimtelijke planning en Stedenbouw en mijn gemeentelijke dienst Stedenbouw heel erg te bedanken. Zij hebben zich bijzonder hard ingezet om dit dossier vooruit te stuwen.”

(ED – foto ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier