Hilde Decleer neemt afscheid als Brugs schepen

© Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

De Brugse schepen voor lokale economie Hilde Decleer (CD&V) verlaat het stadsbestuur met Nieuwjaar. Zij reageert met een open brief op het feit dat haar partij voor ACW’ers met meer voorkeursstemmen koos. De middenstandvleugel Creon heeft vanaf 2019 geen vertegenwoordiger meer in het Brugs stadsbestuur.

“Op 14 oktober jl. was ik een gelukkige vrouw”, zegt Hilde Decleer. “Maar liefst 2827 mensen uit de stad Brugge en 8.248 mensen uit de regio Brugge tikten mijn naam aan voor de gemeente- en provicieraadsverkiezingen, samen goed voor 11.073 voorkeurstemmen.

“Maar politiek is geen wiskunde. Bij het verdelen van de mandaten werd er gekozen voor nieuwe gezichten. Natuurlijk had ik het liefst nog eens zes jaar de verantwoordelijkheid opgenomen, die velen onder u mij wilden geven. Maar ‘elk nadeel heb zijn voordeel’, zoals de legendarische voetballer Cruyff ooit zei.”

Advocatuur

“Nu komt er weer tijd vrij voor mijn eerste grote liefde, de advocatuur. Vermits ik nog lang niet de pensioenleeftijd bereikt heb, kan ik mij daar nog minstens tien jaar ten volle op toeleggen.

Door mijn jeugdige start in de politiek, kan ik evenwel al terugkijken op een mooi politiek parcours van straks exact dertig jaar. 1989-1994: ocmw raadslid, 1994-2000: gemeenteraadslid, 2001-2018: schepen (met uitzondering van de jaren 2007 en 2008) en sedert 1991 proovincieraadslid. En vanaf 2019 opnieuw gemeenteraadslid van Brugge.”

Geen gas terugnemen

“Gas terugnemen is niet mijn ding. U kunt er van op aan dat ik mij met minstens evenveel enthousiasme zal blijven inzetten als verkozen gemeenteraadslid én als provincieraadslid. Door mijn jarenlange ervaring heb ik ongetwijfeld de meeste ervaring in verschillende domeinen zoals onder meer toerisme en economie. Daarnaast wil ik ook bijzonder werken maken van de leefbaarheid van de stad en provincie voor alle bewoners, ondernemers, bezoekers, …en zeker voor diegene met een beperking.

Vanaf morgen ga ik aan de slag met het voorstellen van acties om de slechte meetresultaten van CurieuzeNeuzen aanzienlijk te verbeteren en te werken aan een gezonde lucht voor een groener West-Vlaanderen. Het op tafel leggen van concrete ingrepen om mensen met een fysische beperking letterlijk meer ruimte te geven op straat, aan bushaltes, in hun woning, … Tot slot wil ik als afscheidnemend schepen nog dit kwijt: Bedankt iedereen voor de fantastische ervaringen die ik dankzij jullie heb opgedaan”, aldus Hilde Decleer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier