Kartel Open Vld/N-VA pleit voor meer groene brandstof in Waregem

Michiel Vandewalle. © GF
Redactie KW

De huidige overeenkomst betreffende de levering van brandstoffen voor gebouwen, voertuigen en werktuigen voor stad Waregem loopt nog tot en met 31 oktober 2019. Op 1 november treedt de nieuwe overeenkomst in werking en daar hangt ook een nieuw kostenplaatje aan. Het stadsbestuur raamt dit op een bedrag van 484.000 euro voor de komende vier jaar.

Raadslid Michiel Vandewalle (Open Vld/N-VA) had wel een opmerking over de aangekochte brandstoffen. Hij vroeg zich af hoe het zit met de vergroening van de stadswagens en of de stad zich inzet voor bijvoorbeeld een uitbreiding van elektrische wagens in het wagenpark van de stad.

Volgens de oppositiepartij is het aandeel groene wagens marginaal te noemen ten opzichte van het aantal dieselwagens. “Er is trouwens ook sinds 2017 een verbod van kracht om CNG-wagens – met als brandstof methaangas – te laten parkeren in de ondergrondse parking aan de Zuidboulevard. CNG-wagens zijn duidelijk minder vervuilend en er bestaat geen risico op gevaar want alle gassen kunnen worden afgevoerd via ventilatie bij een eventueel lek”, aldus Vandewalle.

Er werd toen aangegeven dat de bouwfirma het niet toeliet om CNG-wagens ondergronds te laten parkeren. Op de vraag naar de vergroening van de Waregemse wagens repliceerde burgemeester Vanryckeghem (CD&V) dat Vandewalle niet kan verwachten dat het wagenpark binnen de twee jaar zal worden vernieuwd. Toch zal hier zeker de nodige aandacht aan worden gegeven.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier