Steve Vanneste toch kandidaat voor Vlaams Belang Kortrijk ondanks racistische praat

© Vlaams Belang
Redactie KW

Steve Vanneste is dan toch kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij krijgt de 15de plek bij Vlaams Belang Kortrijk.

Zijn partij had de Markenaar oorspronkelijk de derde plaats toegewezen, maar na een hevige ruzie aan een nachtwinkel – die gefilmd werd en waarin hij racistische uitlatingen deed – stelde hij zijn mandaat ter beschikking. Vlaams Belang heeft nu de knoop doorgehakt: Steve Vanneste maakt dus deel uit van de verkiezingsploeg van de Kortrijkse afdeling.

Hersenbloeding

“Ik heb spijt van de woorden die ik een paar maanden geleden zei. Om een en ander te kaderen: sinds 2015 werd mijn wagen al meermaals beschadigd, werd dat mijn brievenbus gevuld met vuilnis… Mijn vriendin werd zelfs als uitgescholden voor ‘hoer’. Dat praat mijn gedrag uiteraard niet goed, maar het verklaart wel mijn woede-uitbarsting.”

Na mijn val zei de dokter me dat ik blij mocht zijn dat ik nog leefde

Steve Vanneste heeft bovendien last van dergelijke uitbarstingen sinds hij in oktober 2017 een zwaar ongeluk had. “Ik ben toen van de trap gevallen bij een vriend. De arts vertelde me nadien dat ik blij mocht zijn dat ik nog leefde… Ik heb toen een hersenbloeding gehad en mijn hersenen raakten beschadigd, wat ervoor zorgt dat ik sneller mijn zelfbeheersing verlies. Ik werk daaraan en neem ook medicatie om zulke zaken in de toekomst te vermijden.”

Verhuizen

Intussen woont Steve Vanneste nog altijd in Marke, aan de overkant van de nachtwinkel. “Ik loop niet meer weg voor problemen. Al verhuizen mijn vriendin en ikzelf eind dit jaar wel.”

Lijsttrekker Wouter Vermeersch legt uit waarom Vlaams Belang Kortrijk hem op de lijst wil. “Steve is persoonlijk en publiek zwaar door het stof gegaan. Hij heeft ook meermaals uitdrukkelijk afstand genomen van de uitspraken die bewuste avond en verontschuldigde zich bij de winkeluitbaters. Hij wil de partij blijven steunen en wij geven hem dan ook die kans.”

(AXV)

https://www.youtube.com/watch?v=-ou9l3UzL1E