Toekomstig stadsbestuur Blankenberge wil project eco-golf De Sol “bijsturen”

De nieuwe bestuurscoalitie in Blankenberge maakt van het golfproject zijn eerste wapenfeit. © WK
Redactie KW

Na de reactie van Open VLD-schepen Björn Prasse, komen SP.A en CD&V nu met een gezamenlijk standpunt over de veelbesproken eco-golf naar buiten.

Op de gemeenteraadszitting van vanavond wil de nieuwe coalitie duidelijk maken dat het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan moet herbekeken worden, en in zijn huidige vorm moet worden bijgestuurd. “Het golf-project is altijd al een natte droom van VLD geweest. Wij hebben destijds mee het dossier verdedigd omdat het politiek gekoppeld was aan de inplanting van het jeugdcentrum in het financiëngebouw”, zegt Jurgen Content (SP.A).

Het toekomstig stadsbestuur van N-VA, SP.A en CD&V is van mening dat er vooral geïnvesteerd moet worden in de binnenstad. “De groene open ruimtes die er nu nog zijn, moeten niet aangesneden worden. Een golf is voor ons verre van prioriteit, de leegstand in de binnenstad aanpakken is dat des te meer.” Tijdens het openbaar onderzoek voor het PRUP diende CD&V bezwaar in. “Ons stootte vooral de eenzijdigheid van het project ons tegen de borst. Een meerwaarde voor onze eigen inwoners is een must”, zegt Sandy Buysschaert. CD&V dacht aan een kinderboerderij als mogelijke invulling voor de site. “Maar momenteel leggen we de ideeën samen om tot een mooi project te komen, met een meervoudige recreatieve invulling”, klinkt het.

Het dossier rond de eco-golf, waarvoor de provincieraad eind februari de voorlopige vaststelling van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan goedkeurde, kwam na uitspraken van toekomstig burgemeester Daphné Dumery plots opnieuw op het voorplan. Naast de Floreal, Duinse Polders en het provinciedomein Zeebos werd in dat PRUP ook ruimte voorzien voor een democratische en ecologische 9-holes-golf. Het woonproject zou de aanleg daarvan financieren, maar de omvang daarvan gaf reeds aanleiding tot heel wat gekibbel.

(WK)