Achttien winkels in Torhoutse Unizo-modeshow

Het Unizo-duo Tanja Werbrouck (links) en Hilde Declerck. © Foto Marijke Debusschere
Johan Sabbe

De veertiende Unizo-modeshow op vrijdagavond 28 september in zaal De Mast moet een topevenement worden. Hilde Declerck en Tanja Werbrouck, de twee dragende krachten, hebben ervaring zat en aan werkkracht zeker geen gebrek. Vorig jaar mochten ze een kleine zevenhonderd aanwezigen begroeten.

Na tien succesvolle openluchtedities op de Markt is Unizo al aan zijn vierde modeshow in de stijlvol en gezellig aangeklede zaal De Mast toe. De deuren gaan om 19 uur open en het spektakel start om 19.45 uur, een kwartiertje vroeger dan vorig jaar. Professionele mannequins showen de kleding en modeartikelen van achttien lokale handelszaken. Een toegangskaart kost 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. In de tickets zijn een glaasje cava en een hapje van de Chocolaterie Dumon inbegrepen.

Nemen aan de modeshow deel: damesboetiek Clair Obscur, dames- en herenkleding Pascale Fashion, kleding Dekoninck, Lingerie Tanja, kleding Giselle, kleding Actuel, kinderkleding Odille, Deswarte Kappers, Stoffen Capriss, Instituut Hilde Declerck, kinder- en damesschoenen Shoe Kids, Naaimachines Stael, kinderkleding Papillon, modezaak De Loftshop, dameskleding Bella Vitta, babyspeciaalzaak Evadorable, dier- en hobbycenter Den Spanjaard en Arcade Shoes & Bags.

Met ook randanimatie

“Dit jaar doen we voor de concrete organisatie opnieuw een beroep op La Strada uit Hooglede”, zegt Hilde Declerck. “Dat bedrijf is gespecialiseerd in het organiseren van modeshows. Het wordt een multimediaal gebeuren met projectie op een gigantisch scherm. Sfeer en beleving zijn erg belangrijk. We hebben vorig jaar ondervonden dat we met onze ogen dicht op La Strada kunnen rekenen op het vlak van klank, licht, beeld en modellen. We streven naar absolute kwaliteit. De toeschouwers moeten waar voor hun geld krijgen. En in De Mast hoeven we ons geen zorgen te maken over regenweer, zoals destijds in openlucht op de Markt.”

Unizo zorgt ook voor randanimatie met onder andere een ginbar en een standje met tapas en fajita’s. Om de avond in stijl af te sluiten, is er een heuse afterparty met dynamische dj voorzien. Kort na de modeshow worden er vijf waardebons onder het publiek verloot, te besteden bij een van de deelnemende winkeliers. “We kunnen niet genoeg beklemtonen hoe belangrijk het is dat er geshopt wordt in de eigen stad.” De toegangskaarten zijn te koop bij de deelnemende zaken en in het oud-stadhuis op de Markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier