Armando is een van de 178 duiven die gerenommeerd duivenmelker Joël Verschoot (63) uit Ingelmunster via de veilingwebsite pipa.be te koop aanbiedt. De vijf jaar jonge duif verbreekt er vlotjes alle records, want amper vier minuten na de start van de veiling klokte Armando al af op 300.000 euro. Nu is dat bedrag opgelopen tot ruim 500.000 euro. En dat maakt het dier de duurste duif ter wereld. Het vorige record stond immers op naam van duif Nadine van kweker Willy Daniëls uit het Antwerpse Kessel.

"Het zijn enorm spannende tijden", zegt Joël. "Maar aan stoppen denken we nog niet. Integendeel, het is onze ambitie om straks nóg betere duiven dan Armando af te leveren." Ondertussen houdt een beveiligingsfirma de klok rond de duiventil van Joël Verschoot in de gaten en de totale opbrengst van de veiling heeft het miljoen euro al overschreden. Die andere topduif, Contador, staat momenteel op een bedrag 194.000 euro.

Bieden op Armando kan nog tot zondag 11 uur, de totale veiling loopt die dag om 17.30 uur af. Wie zijn kans wil wagen, klikt hier.