Berm autosnelweg in Westkerke wordt geruimd om migranten te ontmoedigen

© LIN
Redactie KW

Momenteel zijn arbeiders aan de wegbermen langs de autosnelweg richting binnenland struiken en bomen aan het verwijderen. Op die manier kunnen migranten er zich niet meer verschuilen.

Door de hekkens aan de kant richting Calais lopen de vluchtelingen nu de autosnelweg A18 over en belanden zo in Oudenburg. Door het kappen van de bomen wil men vermijden dat ze zich in de berm verbergen of er kamperen, wat met de lente en zomer in aantocht door de bladgroei opnieuw mogelijk ging zijn.

Wat de snelwegparking in Westkerke betreft, kreeg het stadsbestuur bericht dat dit jaar de bouw van een sanitair blok zal starten. Na het bezoek van burgemeester Anthony Dumarey en schepen Stijn Jonckheere aan minister Weyts is het openbare onderzoek voor de aanvraag van een omgevingsvergunning hiervoor gestart.

“Door de bouw van een sanitair blok zal de hygiënische toestand op de site drastisch verbeteren voor de vrachtwagenchauffeurs. Verder wordt een nieuwe concessie uitgeschreven en toegewezen in 2021 waarbij Jabbeke en Westkerke in een pakket zullen worden aangeboden. Zeker een grote stap voorwaarts voor de veiligheid van de sites”, stelt Anthony Dumarey.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier