Brandweerzone Fluvia werkt samen met zone centrum en Vlaamse Ardennen

Vooraan de burgemeesters-voorzitters Luc Dupont (Ronse voor de zone Vlaamse Ardennen), Claude Croes (Deerlijk voor Fluvia) en Daniël Termont (Gent voor zone centrum) samen met hun respectieve zonebevelhebbers Peter De Vijldre, Frank Maertens en Wim Van Zele. © MV
Redactie KW

Onder het motto ‘hulpverlening eindigt niet aan de grens van het werkingsgebied’ ondertekenden drie brandweerzones vrijdagmiddag een samenwerking.

De zone Fluvia uit de regio Kortrijk, de zone centrum (Gent) en de zone Vlaamse Ardennen willen bij dringende interventies instaan voor de snelste adequate hulpverlening. Burgemeester Daniel Termont (Gent): “Wij willen die hulpverlening inzetten, van welke zone of provincie die oproep ook komt.”

Fluvia-voorzitter Claude Croes: “Om dit praktisch uit te rollen, informeren de zones elkaar over de bekende gevaren. Hiervoor kunnen wij alle drie gebruikmaken van de door de zone centrum ontwikkelde app waarmee brandweermannen op het terrein belangrijke informatie kunnen opzoeken. Tablets vormen hiervoor het hulpmiddel.”

De drie burgemeesters en de drie zonecommandanten ondertekenden de samenwerking, een nieuwe mijlpaal voor de snelste adequate hulpverlening.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier