Brugge onderzoekt mogelijkheid om fietsring aan te leggen

© Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Het schepencollege van Brugge wil laten onderzoeken of er een fietsring kan aangelegd worden in de stad. De stad krijgt daarvoor Europese centen.

Het Brugse stadsbestuur denkt na over de aanleg van een fietsring in en rond de stad. Daarvoor wil het een studie bestellen, die een antwoord moet vinden op twee vragen. Enerzijds een goede definiëring van de fietsring waarbij onder meer comfort, veiligheid, een lvotte doorstroming en bescherming van de binnenstad en de vesten centraal staan. Anderzijds moet de studie uitmaken waar de fietsring kan aangelegd worden.

De fietsring wordt FR30 genoemd, verwijzend naar de R30, de Brugse ring. Volgens burgemeester Dirk De fauw gaat het alvast om méér dan een verkeerstechnische studie. “We maken geen blinde keuze voor de fiets. Wel een bewuste keuze voor de beste plaats voor de fiets mét respect voor andere belangen, zoals erfgoed en natuur. Dankzij het Europese project ‘Handshake’ kunnen we hierbij ook een beroep doen op de knowhow van andere Europese fietssteden zoals Amsterdam.”

In dat project nemen steden als Kopenhagen, Amsterdam en München het voortouw om partnersteden als Brugge te inspireren. Het project loopt tot 2022 en Brugge ontvangt daarvoor 213.313 euro. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier