Dementerende vrouw uit Jabbeke leeft week naast overleden echtgenoot

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 73-jarige vrouw uit Jabbeke, die lijdt aan dementie, heeft een week naast haar overleden echtgenoot (76) geleefd. De buren werden zaterdag ongerust en deden de ontdekking.

Het echtpaar had geen kinderen en leidde een vrij teruggetrokken leven samen, in hun woning in de Zerkegemstraat in Jabbeke. P.C. nam de zorg op voor zijn dementerende echtgenote L.D., maar is een week geleden een natuurlijke dood gestorven. De buren begonnen ongerust te worden toen de brievenbus al een week niet meer werd geleegd en de rolluiken steeds beneden bleven. Toen ze aanbelden, vermeldde de vrouw na enige tijd dat haar echtgenoot al zes dagen overleden was. Slachtofferbejegening van de politie en de begrafenisondernemer kwamen ter plaatse. De vrouw wordt ondergebracht in een rusthuis.

Burgemeester Daniël Vanhessche (CD&V) reageert geschokt. “Het is bijzonder erg dat dit is gebeurd in onze gemeente. Bij het OCMW was men niet op de hoogte van de situatie van het echtpaar. Indien men weet heeft van personen die vereenzamen, wordt op zeer regelmatige basis een bezoek gebracht. In dit geval was het echtpaar nog met twee en was van vereenzaming geen sprake. Toch zal ik bekijken hoe we dit als gemeente in de toekomst kunnen voorkomen”, vertelt burgemeester Vanhessche.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier