Drie organisaties uit Damme krijgen Q-label

Redactie KW

Kwaliteit en klantentevredenheid zijn in de toeristische sector topprioriteit. Na een begeleidingstraject door Westtoer werd in Damme een nieuw Q-label uitgereikt aan het Uilenspiegelmuseum. Twee organisaties, Visit Damme en B&B Altijd Genieten, behaalden een verlenging van hun bestaande label.

Ondertussen zijn er 280 zaken in West-Vlaanderen die het Q-label behaalden. Dit jaar werd het label voor het eerst ook uitgereikt aan musea en attracties. Musea en attracties zijn naast logies, restaurants, cafés en toeristische infokantoren belangrijke trekpleisters voor bezoekers in West-Vlaanderen.

Het begeleidingstraject om het Q-label te verkrijgen, bestond uit een opleiding en individuele begeleiding op maat. Om het label finaal toe te kennen, dienden de deelnemers een kwaliteitsdossier op te maken. Dat dossier werd getoetst door een mystery visitor en het moest worden verdedigd voor een jury.

In Damme blijkt het Uilenspiegelmuseum onvoorwaardelijk garant te staan voor een kwalitatieve beleving en het behaalde dan ook voor het eerst een Q-label. Ook Visit Damme en B&B Altijd Genieten, die al in 2016 het Q-label behaalden, slaagden ook nu weer in het traject en bekwamen een verlenging van het label.

“We zijn heel blij dat de professionele aanpak in ons infokantoor en nu ook het Uilenspiegelmuseum waardering krijgt”, besluit schepen voor toerisme, musea en erfgoed Rik Strubbe. “Ook de gedrevenheid van onze ondernemers zoals Kathleen De Meyere, eigenares van B&B Altijd Genieten, krijgt waardering. Het bewijst dat we kwaliteit en de bezoeker in Damme een warm hart toedragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier