Driedaagse van Velofollies gestart in Kortrijk

© JVGK
Redactie KW

Velofollies, het internationaal fietsevenement voor de echte wielerfanaat, is vrijdag gestart. Deze driedaagse is een totaalbeurs rond en over de huidige fietsmarkt.

Velofollies is uitgegroeid tot de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. Je kan er het totaalaanbod binnen de fietswereld bezichtigen en testen: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot e-bike. Je vindt er alle types en alle merken, met naast race- en MTB ook trekkingfietsen, hybridefietsen en retrobikes. Dit aanbod wordt aangevuld met een compleet gamma van accessoires, fietskledij, fietstrips en -tips.

Joris en Marniek Kint.
Joris en Marniek Kint.© JVGK

De beurs mikt zowel op de recreatieve fietser als de fietsfanaat. En er is ook heel wat nieuws te ontdekken. Fietsen Marcel Kint toont hun nieuwe e-bike. “Velofollies is voor ons een thuismatch. We zoeken altijd iets speciaals. De fiets ziet er gewoon uit maar is uitgerust met de krachtigste motor van het moment”, zegt Marniek Kint. “De fiets wordt in Kortrijk geassembleerd en gestyled. We zijn de enige producent in België van de Duitse maker.” De fiets haalt 25 km per uur. Meer kan niet. De Belgische wetgeving staat nog niet 100 procent op orde.

Arlette en Patrick.
Arlette en Patrick.© JVGK

Arlette en Patrick, beiden 61, zijn fervente wielerliefhebbers. “We komen kijken naar de nieuwigheden.” Patrick rijdt zo’n 14.000 kilometer per jaar met de koersfiets. Arlette 3.000 kilometer. “Het is geen elektrische fiets en louter recreatief. We rijden graag langs de Leie en in de Vlaamse Ardennen. In onze vakantie trekken we naar Frankrijk en beklimmen we de Mont Ventoux en de Tourmalet en Aubisque in de Pyreneeën.”

Belgisch kampioen BMX in K in Kortrijk

Zaterdag komen een aantal fietskampioenen naar het winkelcentrum K in Kortrijk. De Belgische kampioen BMX Barre Neyrinck toont demonstraties om 14, 16 en 17.30 uur op het plein aan de kant van H&M. De demonstratie wordt gevolgd door een handtekeningensessie. De twee Deceuninck-Quicksteprenners Tim Declerq en Pieter Serry tekenen van 15 tot 15.45 uur present voor een Meet & Greet op het plein kant Zara.

Driedaagse van Velofollies gestart in Kortrijk
© JVGK

De beurs is vrijdag open tot 21 uur. Op 19 en 20 januari van 10 tot 18 uur. Tickets kosten aan de deur 15 euro. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 10 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=v4d3IrqSgxQ

(Peter Van Herzeele/foto’s en video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier