Ezelbeek in Desselgem kleurt wit door vloeibare latex

© PNW
Redactie KW

Sinds woensdagmiddag kleurt de Ezelbeek op de grens van Desselgem en Beveren-Leie wit. “Er was een probleem met vloeibare latex”, klinkt het donderdag bij het stadsbestuur.

“We hebben de provincie en de politie verwittigd over dit geval van milieuverontreiniging”, zegt Maria Polfliet, schepen van Milieu en Waterlopen (CD&V). “De milieu-ambtenaar kwam ter plaatse, maar kon de oorzaak van de vervuiling niet traceren. Dat komt omdat veel stukken van de Ezelbeek ondergronds lopen in rioolbuizen”, klonk het woensdagavond.

“Uit onderzoek is gebleken dat een lokaal bedrijf een probleem had met vloeibare latex. Daarop heeft de brandweer de beek afgedamd om te voorkomen dat de geloosde vloeistof in de Leie terecht kwam”, reageert het stadsbestuur donderdagnamiddag.

“Vandaag (donderdag, red.) werd in overleg met de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) en de Provincie beslist om de afdamming aan te passen. Door de regenval is er een verdunning opgetreden. Het lozen, richting Leie, kan op die manier verantwoord gebeuren. De volksgezondheid is nooit in gevaar geweest.”

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier