Groot speeldorp voor honden opent in Brugge

Niet alleen hondenbaasjes kunnen deze zomer genieten van een verfrissend drankje of snack. © MM
Redactie KW

Het eerste échte hondencafé van Vlaanderen opent op zondag 3 juni de deuren in Brugge. “Een workshop hondenkoekjes bakken of ijsjes maken? Het is allemaal mogelijk”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Langs de Noorweegse Kaai wordt een grote tuin omgetoverd tot een combinatie van een hondenloopweide en café. Hondenijsjes en gezonde snacks inbegrepen. “Zeker in de zomer is er nood aan een plaats waar baasjes in alle rust kunnen vertoeven met hun viervoeter”, zeggen de initiatiefnemers.

Speeldorp voor honden

De tuin achter de pop-upstore ‘Het Hoofdkwartier’ ligt er momenteel nog verlaten bij. Daar komt heel binnenkort verandering in. De initiatiefnemers zijn volop in de weer om de laatste voorbereidingen te treffen. Op 3 juni opent het hondencafé voor het eerst de deuren.

“Het wordt een fantastische plek voor elke hondenliefhebber”, zegt Nicolas Compernolle, een van de initiatiefnemers. “De eerste reacties zijn héél positief. Simpel gezegd wordt het een groot speeldorp voor honden.”

Hondenijsjes en gezonde snacks

In eerste instantie gaat het om een pop-upstore die na de zomer opnieuw de deuren sluit. Kan ook moeilijk anders, gezien de locatie binnen enkele maanden een nieuwe bestemming krijgt. In de gigantische tuin krijgen de honden alle mogelijkheid om zorgeloos rond te crossen. En de baasjes? Die genieten in de tussentijd van een hapje en drankje. Aan de bar zullen niet alleen de baasjes aan hun trekken komen. Wie zijn of haar viervoeter wil verwennen, kan een hondenijsje en gezonde snacks kopen. Geen hongerig gevoel dus voor de plaatselijke ‘Bobby’s’ en ‘Samsons’.

Het Brugs hondencafé zal in principe dagelijks geopend zijn. Elk eerste weekend van de maand volgt een speciale actie. Een workshop hondenkoekjes bakken of ijsjes maken? Het is allemaal mogelijk. Hoeveel honden er tegelijk zullen toegelaten worden, moet nog bekeken worden. Al zijn er wel enkele voorwaarden: loopse of agressieve honden zijn niet toegelaten. “We verwachten dat iedereen eerlijk is. Wie de hond niet onder controle heeft, komt beter niet binnen“, besluit Nicolas Compernolle. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier