Gullegemnaar is nieuwe West-Vlaamse carnavalprins

De Gullegemse Ordes van de Vlaskapelle en Het Belgiekske en de Moorseelse Stekselorde zijn apetrots nu ook voor een jaar de prins voor de hele provincie in hun rangen te hebben. © (Foto AV)
Redactie KW

In Mesen is Gullegemnaar Vincent Verstraete (41), zaterdag 6 oktober gekroond tot nieuwe prins van West-Vlaanderen bij de West-Vlaamse carnavalraad.

Vincent, die in 2017 al Gullegemse prins 2017 werd, bleek bij aanvang van de verkiezingsavond de enige kandidaat voor de West-Vlaamse prinsentitel te zijn. Aanvankelijk hadden ook de Oostendenaars een kandidaat ingeschreven, maar die haakte uiteindelijk af.

“Dat betekent echter niet dat ik de titel in de schoot geworpen kreeg”, zegt de nieuwe prins. “Ik heb met mijn persoonlijke voorstelling, een opgelegde praktische proef waarbij ik een clown moest aankleden en schminken en een zelf gecreëerde podiumact voldoende punten moeten scoren. Bovendien moest ik minstens 200 voorkeurstemmen achter mijn naam krijgen. Het was dus best nog wel stresserend.”

De Gullegemnaar slaagde echter met brio in zijn opdracht. Voor de verschillende proeven haalde hij in totaal 86,7 procent van de punten. Bovendien kreeg hij 361 van de 373 voorkeurstemmen. Dat kan hij nog steeds niet geloven. “Ik heb mij de afgelopen jaren in carnavalmiddens veel getoond en er veel vrienden gemaakt. Dat heeft duidelijk geloond”, moet hij vaststellen. De man is dolgelukkig een jaar lang provinciale prins te mogen zijn.

Prins Vincent maakt zijn eerste grote publieke optreden op 11 november in Oostende, waar hij samen met de nieuwe West-Vlaamse prinses – Tessy Mees uit Brugge – officieel het nieuwe carnavaljaar mag inluiden. Gullegem moet nog wachten tot hij met zijn hele gevolg in het voorjaar van 2019 aan de jaarlijkse carnavalstoet zal deelnemen.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier