Harmonie redt dorpsfeesten in Koolskamp

(Foto EH) © (Foto EH)
Redactie KW

De KWB neemt in schoonheid afscheid van de Dorpsfeesten en daarmee kwam het voortbestaan in het gedrang. Maar voorzitter Jan D’haene steekt nu samen met de harmonie Sint-Cecilia de schouders onder de organisatie.

‘Wie redt het Koolskampse kermisweekend?’ Deze oproep was in de deelgemeente aan de orde toen bekend raakte dat de KWB afziet van de verdere organisatie van de jaarlijkse dorpsfeesten. Bijna veertig jaar lang gaven deze driedaagse feesten kleur aan het kermisweekend.

Maar nu blijkt dat Koolskamp kan gerust zijn. Jan D’haene en zijn team van de koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia steken de schouders onder de organisatie van deze dorpsfeesten.

Kermissfeer behouden

Jan D’haene: “Wij vinden het belangrijk dat Koolskamp een mooi kermisweekend behoudt. Dit moet een feest blijven voor de lokale bevolking met uitstraling naar buiten. De KWB heeft hier 38 jaar voor gezorgd en wij werkten daar met onze harmonie op een bescheiden manier aan mee door tijdens de rommelmarkt eens door de Ardooisestraat te stappen.”

Om de kermissfeer in Koolskamp te behouden tijdens het kermisweekend van oktober zal de harmonie Sint Cecilia de dorpsfeesten met plezier en enthousiasme verder zetten.

“Wij beschikken over veel medewerkers en hebben ervaring in het organiseren van evenementen. Denk maar aan de organisatie van ons evenement met de Romeo’s van vorig jaar. Met wat goede raad van de ervaren KWB mensen moet het lukken” aldus voorzitter Jan D’haene.

Inhoud nog te bepalen

Wat de precieze inhoud zal zijn van de nieuwe dorpsfeesten is nog niet aan de orde. Dit zal in de komende weken door de bestuurslui en muzikanten van de harmonie voorbereid worden.

De KWB verzorgde tot op dit jaar een openingsreceptie voor de lokale bevolking, gevolgd door een fuif. Op zaterdagavond was er de geslaagde mosselavond. Op kermiszondag liep de Ardooisestraat vol met bezoekers van de rommelmarkt. Sint- Cecilia verzorgde er een wandelconcert om de kermissfeer erin te houden. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier