Henk Smagghe is nieuwe voorzitter van de sportraad in Moorslede

Henk Smagghe wil heel wat belangrijke sportprojecten realiseren: "Het wordt belangrijk om de toekomst van VK Dadizele op te volgen." (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Henk Smagghe is nieuwe voorzitter van de sportraad. De Moorsledenaar is nauw verbonden aan het plaatselijke sportleven. Terwijl hijzelf secretaris is van het koerscomité op de Vierkaven en vaak langs de voetbalvelden te zien is, speelt zijn dochter volleybal bij Dynamivo.

Bij de start van de nieuwe legislatuur wordt er een nieuwe sportraad samengesteld. Henk Smagghe werd naar voor geschoven als nieuwe voorzitter. “Ik denk dat ik mij wel een echte sportliefhebber mag noemen. Ik voetbalde zelf lang in Ieper en ga nu vaak kijken naar wedstrijden van zowel SV Moorslede als VK Dadizele.” Niet enkel voetbal, maar ook wielrennen kan Henk enorm bekoren. Zo is hij secretaris van het koerscomité op de Vierkaven. De voorbije jaren was hij ook vaak in Sport’O’Bello, de cafetaria van de sporthal in Moorslede te vinden. “Onze dochter speelt volleybal bij Dynamivo”, legt Henk uit.

aandacht voor atletiek

De kersverse voorzitter hoopt dat de sportraad de komende jaren kan meehelpen aan het verwezenlijken van enkele belangrijke sportprojecten. “Het wordt belangrijk om de toekomst van VK Dadizele op te volgen. Ook in Moorslede kan er heel wat verwezenlijkt worden op het gebied van voetbal. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een kunstgrasveld voor de club.” Ook voor de plaatselijke atletiek wachten er grote uitdagingen. “We hebben twee goede atletiekclubs in de gemeente die al jarenlang dromen van een atletiekpiste. Met de sportraad willen we zeker meehelpen om een dergelijk project te realiseren.” Smagghe vindt het ook belangrijk dat andere, misschien soms minder bekende sporten, de nodige aandacht krijgen: “We willen ook projecten kunnen realiseren voor sporten die minder aandacht krijgen.” De voorbije jaren gingen geruchten de ronde dat de jaarlijkse fietsmarathon zou verdwijnen. “Met de sportraad willen we dat evenement heel graag houden. Heel veel mensen kijken daar ieder jaar ontzettend naar uit.”

We willen de fietsmarathon graag houden, want heel wat mensen kijken naar dat event uit

De Moorsleedse sportraad bestaat uit elf personen die gepassioneerd zijn door sport en recreatie. Naast voorzitter Henk Smagghe, zetelen ook penningmeester Yves Debisschop, secretaris Alexander Claeys, Rik Bekaert, Francky Bettens, Martin Boens, Hilde Dejonghe, Jan Himpe, Henriette Vanryckeghem, Eric Verhelle en Alain Winne in het bestuur. Ook sportfunctionaris Stefaan Degryse en schepen van Sport Jurgen Deceuninck (STERK) wonen telkens de vergadering bij. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier