In dit huis zijn Brugse politici niet welkom

Redactie KW

De meest romantische brievenbus van Brugge had ze al, nu heeft Ann Snoeck (59) ook de duidelijkste deurbel voor politici. Kandidaten van een politieke partij die willen aanbellen, worden vriendelijk verzocht dat niét te doen.

Met het opschrift ‘Waarde Brugse politici, gelieve niet aan te bellen’ en bijhorende smiley, houdt ze de politieke kandidaten op veilige afstand. “Ik weet al voor wie ik ga stemmen. Het leek me een leuke manier om huisbezoeken te vermijden“, glimlacht Ann, die op 14 oktober sowieso iets te vieren heeft.

De Molenmeers in hartje Brugge is opnieuw een eyecatcher rijker. Weinig verrassend is het Ann Snoeck (59) die voor de leuke inbreng zorgt. Begin dit jaar haalde ze nog het nieuws met ‘de meest romantische brievenbus van het land’. Om aan te tonen dat ze geen reclamefolders in haar bus wou, besloot Ann een sticker te maken waarop ‘Only Love Letters’ geschreven staat. Het werd meteen een overrompelend succes. Niet alleen bleven de reclamefolders buiten, ze ontving ook heel wat liefdesbrieven van toeristen die haar vraag wel heel letterlijk namen. Sinds woensdag breidde Ann haar opvallende verzameling ‘gevelvragen’ uit. Aan alle politici vraagt ze vriendelijk om zeker niét aan te bellen voor een huisbezoek.

Leuke manier

Omdat journalisten geen politici zijn, besloten wij gisterenochtend wél aan te bellen. Het is een zichtbaar opgewekte Ann Snoeck die ons te woord staat wanneer we haar vragen naar het initiatief. “Het is ongelofelijk hoeveel reacties ik al kreeg op korte tijd”, lacht Ann. “Waarom ik dit doe? Ik vond het wel een leuke manier om te tonen dat ik geen behoefte heb aan een hele reeks huisbezoeken van allerlei politici. Ondertussen weet ik wel al wie op 14 oktober mijn stem krijgt. Zo’n huisbezoek zal daar niks meer aan veranderen.” Het bord met opschrift ‘Waarde Brugse politici, gelieve niet aan te bellen’ is alleszins doeltreffend. Zo bleef Nico Blontrock (CD&V) er al voor een gesloten deur staan. “Als iemand het zo vraagt, dan respecteren we dat. Ik vind het alleszins fantastisch”, kan Blontrock er om lachen. Al zou de vrouw uiteindelijk wel voor iedereen haar deur openen. “Het is eerder ludiek bedoeld. Ik ben blij dat de politici er de humor van inzien”, aldus Ann Snoeck.

Verjaardag

Op 14 oktober zal Ann, ongeacht de verkiezingsuitslag, een feestje bouwen. Ook dát maakt ze duidelijk op haar deurbel. ‘Op 14 oktober 2018 ben ik sowieso in een goede stemming … It’s my birthday …’, staat er te lezen. Dat alles gevolgd door een smiley met twee duimen omhoog. “Ik vind het gewoon leuk. De reacties neem ik er graag bij”, aldus Ann, die na het verschijnen van het artikel over de romantische brievenbus nog steeds liefdesteksten ontvangt. “Elke week liggen er nog verschillende in mijn inkom. Maar neen, de ware ben ik nog niet tegenkomen. Al stuur ik wel altijd een briefje terug wanneer er een adres op staat”, besluit Ann Snoeck. Benieuwd of de politici naar de boodschap zullen luisteren. Misschien met een liefdesbriefje haar stem alsnog proberen winnen?

(MM)