Kjell Lagrou uit Koekelare neemt deel aan het BK bodybuilding

Kjell Lagrou hoopt op goud op het BK bodybuilding. © Foto Coghe
Redactie KW

Opstaan, werken, eten, trainen en slapen. Zo ziet een dag van Kjell Lagrou (23) uit de Kleiputstraat er tegenwoordig uit. Op zondag 28 oktober neemt hij deel aan het BK bodybuilding in Bergen. Ook zijn vader Patrick (49) neemt deel aan de wedstrijd. “Bodybuilding is meer dan trainen, maar dat zien velen niet.”

Ronnie Coleman, achtvoudig winnaar van de prestigieuze bodybuildingwedstrijd Mr. Olympia, is een waar voorbeeld voor Kjell Lagrou. “Coleman zette zich altijd 100 procent in en gaf nooit op”, aldus Kjell, die zeven jaar geleden startte met fitnessen. “Ik was 16 en voetbalde nog, maar in het tussenseizoen ging ik voor het eerst fitnessen met mijn vader. Sindsdien ben ik verliefd op de sport. Toen ik die gewichten en brede mannen zag, wist ik dat ik dat ook wilde. Niet veel later stopte ik met voetballen en legde ik me toe op fitness.”

Dure hobby

Dat bodybuilding duurder is dan voetballen weet Kjell heel goed. “Het is meer dan een fitnessabonnement kopen. Wekelijks moet ik supplementen en voeding inkopen en daarnaast moet ik mijn coach en kinesist betalen, maar dat weten velen niet. Ik vind het dan ook jammer dat sommigen direct zeggen ‘hij gebruikt’, terwijl ik alles naturel doe. Als ze eens een week zouden meelopen met me, zouden ze grote ogen trekken.”

Vooral de aankoop van voeding is een grote kost. Sinds twee jaar werkt Kjell met voedingsschema’s. Op een normale dag speelt hij zo’n 6.000 calorieën binnen. “Elke drie uur moet ik eten. Dus overal waar ik ga, heb ik mijn maaltijden bij. Sinds 1 juli is mijn schema aangepast richting het BK. Ik eet nu zo’n 4.000 calorieën per dag, wat weinig is voor mij. Naarmate de wedstrijd dichter komt, zullen dat er 3.000 worden”, aldus Kjell, die al twee maanden geen ongezonde snack meer mag eten. “Soms heb ik echt zin in frietjes, maar ik eet elke dag havermout, rijst, kip en zalm. Niets anders tot na het BK.”

Daarnaast moet Kjell ook dagelijks trainen. “Dagelijks train ik twee tot drie uur. Als ik eens geen zin heb, overhaalt mijn gympartner en beste vriend Mario Sumaj (25) mij wel.” Het vele trainen heeft soms ook een negatieve impact op zijn lichaam. “Ik heb geregeld kleine blessures. Vooral aan mijn rug, schouders en nek. Hiervoor moet ik wekelijks naar de kinesist.”

ook vader op het BK

Nu hij in de laatste weken van zijn voorbereiding zit, is het sociale leven van Kjell herleid tot nul. “Niet veel mensen begrijpen het. Gelukkig krijg ik veel steun van mijn moeder Heidi Devreker (47), mijn pa Patrick, mijn beste maat Mario en mijn coach Tom Vergote van de gym No Limit.”

Kjell is niet de enige Lagrou die deelneemt aan het BK. Ook zijn vader zal op 28 oktober op het podium verschijnen. “Toch wel uniek dat vader en zoon samen deelnemen. Zelf neem ik deel bij de U23 en in de klasse voor personen die groter zijn dan 1,80 meter. In een van die twee wil ik zeker winnen.”

(Tom Rutsaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier