Kortrijkse topadvocaat Jan Leysen flyert voor de Voedselbanken

Jan Leysen stond afgelopen weekend enkele uren aan de ingang van de Kortrijkse Delhaize om aandacht te vragen voor Voedselbanken. © kvdm
Redactie KW

Een opvallend beeld aan de ingang van de Delhaize in de Loofstraat in Kortrijk: toppleiter Jan Leysen klampte er willekeurige winkelgangers aan met folders voor de jaarlijkse actie voor de Voedselbanken.

Het is trouwens al al de 28ste keer dat Delhaize met tal van liefdadigheidsorganisaties samenwerkt om de Belgische Voedselbanken aan etenswaren te helpen. “In het verleden konden de klanten zelf voedsel aankopen en achterlaten in speciale voorziene winkelkarren, de laatste jaren werkt men met maaltijdbons“, legt advocaat Jan Leysen uit.

https://www.youtube.com/watch?v=FZhaHHNijtw

“Aan de ingang van de winkels van Delhaize delen vrijwilligers aan de winkelbezoekers folders uit met de nodige uitleg. Aan de folder zijn vier maaltijdbonnen gehecht, voor verschillende maaltijden. Gaande van een ontbijt, over een lunch tot een warme maaltijd. Of een vierde bon voor de drie maaltijden van de dag.”

Aan de kassa krijgt de klant de vraag of hij of zij een of meerdere maaltijdbonnen wil betalen voor de inzamelactie. Aan het einde van de inzamelingsactie worden die bonnen door Delhaize omgezet in voedselwaren die de Voedselbanken vooraf hebben gekozen en die het best beantwoorden aan de noden van de meestbehoevenden. De actie loopt nog 24 oktober in alle vestigingen van Delhaize. (kvdm)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier