‘L.E.S.S. by Hertog Jan’ opent de deuren in Brugge

© Senne Van der Ven.
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Nauwelijks enkele maanden na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan, opende het culinaire topduo Gert De Mangeleer en Joachim Boudens maandag een nieuwe zaak. ‘L.E.S.S. by Hertog Jan’, op het vernieuwde plein ‘t Zand, wil fijnproevers culinair verwennen van ontbijt tot diner.

Brugge is al heel rijkelijk bedeeld met adresjes waar je terecht om lekker te eten. Van de simpele hap tot het sterrenrestaurant. Met ‘L.E.S.S. by Hertog Jan’, dat maandag de deuren opende op ‘t Zand, komt daar nu nog een zaak bij die foodies uit Brugge en omstreken zeker willen uittesten.

Het gaat om het nieuwste project van chef Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Dit culinaire topduo sloot eind december vorig jaar pas de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem en start nu dus al met een nieuw avontuur. ‘L.E.S.S. by Hertog Jan’ is een bijzonder concept want je kunt er de hele dag door – voor zowel ontbijt, lunch, aperitief als diner – terecht voor je “grote en kleine culinaire cravings”, zoals Gert en Joachim het zelf noemen.

'L.E.S.S. by Hertog Jan' opent de deuren in Brugge
© Senne Van der Ven.

Het keukenteam staat onder de dagdagelijkse leiding van chef Ruigi Vermeire en kookt gerechten die geïnspireerd zijn op smaken uit de hele wereld. “Op de kaart vind je gerechten die ik thuis ook eet met vrienden en familie. Van een Marrakechburger over ceviche uit Peru tot dimsum uit Hongkong”, stelt Gert De Mangeleer. “Joachim zorgt voor een uitgelezen selectie wijnen en bieren.”

Ontbijten kan bij L.E.S.S. van 8.30 tot 11 uur. Het restaurant voorziet zowel een zoet als een hartig ontbijt. Bij de lunch en het diner staat de formule van het ‘delen’, ook wel foodsharing genoemd, centraal. In de namiddag, van 14.30 tot 18 uur kan je er ook terecht voor een selectie aan hartige en zoete gerechtjes.

Voor het interieur werd samengewerkt met Tommy Van den Brandt van ‘Another Office’. Door de luidsprekers klinkt vooral muziek die gemaakt of samengesteld is door de Belgische dj en producer Buscemi. De keuken van L.E.S.S. is geopend van 8.30 tot 22 uur. De sluitingsdagen zijn woensdag en zondag. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier