Levensloop Kortrijk haalt maar liefst 213.498,67 euro op

Het evenement werd geopend onder een fikse regenbui. © (Foto TV)
Redactie KW

7.205 deelnemers, 132 vechters, 89 teams en 213.498 ingezamelde euro’s. Dat is het resultaat van een uitgeregende Levensloop 2018 Kortrijk. Na vier edities verhuisde Levensloop van de Lange Munte naar Overleie om de verlaagde Leieboorden extra leven in te blazen.

“We denken dat we hier een mooi nieuw terrein gevonden hebben voor Levensloop, omgeven door de natuur. We zijn er trots op dat we dit met Kortrijk kunnen doen”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Zaterdag 22 september 2018 werd het startschot gegeven omstreeks 15 uur van een 24 uren durende wandel -en looptocht ten voordele van de Stichting tegen Kanker. De organisatie bestond uit deelnemers en vechters die samen streefden naar één gemeenschappelijk doel, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel. “We willen van levensloop van Kortrijk de beste levensloop maken” aldus voorzitter Koen Byttebier.

De toorts werd aangestoken door de jongste vechters en meter en peter van het project.
De toorts werd aangestoken door de jongste vechters en meter en peter van het project.© (Foto TV)

Op het gloednieuwe terrein van Gusco Kaai stonden overal tenten opgesteld van deelnemende groepen. Voor de deelnemers werd de rode loper uitgerold.

Carine uit Zwevegem stond in de tent van De vrienden van Piet. “Het is de vierde keer dat we aan dit evenement deelnemen. Mijn man is vijf jaar geleden overleden aan kanker en op vraag van de buren hebben we ons ingeschreven. Ons team is momenteel al met meer dan 100 personen. Piet was dan ook zeer geliefd onder vrienden en buren. Overdag zullen we per 5 of 6 wandelen en ‘s nachts waarschijnlijk per 2.”

De vrienden van Piet waren met meer dan 100 aanwezigen.
De vrienden van Piet waren met meer dan 100 aanwezigen.© Foto TVK

Naast ‘vrienden van’ namen er ook heel wat organisaties deel. Zo ook de alliantie van ‘t Veer en Veerkracht 4 die als Meense maatwerkbedrijven de krachten bundelden. “We klokken af op 98 maar er komen almaar meer mensen bij waardoor we zeker boven de 100 zullen zitten. We nemen als eerste keer als alliantie deel en hopen uiteraard een mooi bedrag te kunnen schenken. We verkochten op de werkvloer heel wat snoepgoed en andere zaken om een zo hoog mogelijk bedrag te bekomen”, vertelt Christophe Put van ‘t Veer.

De alliantie van 't Veer en Veerkracht 4 startte met meer dan honderd deelnemers.
De alliantie van ‘t Veer en Veerkracht 4 startte met meer dan honderd deelnemers.© Foto TVK

Het motto werd 24 uren Levensloop draagt bij aan levenshoop. Omdat er met de financiële middelen meer onderzoek kan gebeuren, maar ook om vechters te laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

De kaarsenceremonie is altijd een emotioneel moment. Langs het parcours werden zakjes geplaatst met lichtjes in waarop spreuken stonden. Iedereen kon een lichtje kopen en een boodschap noteren. Langs heel het parcours stonden vele hoopvolle boodschappen. Een moment dat ook letterlijk in licht werd gehuld. “Het was een prachtig moment waarbij de tranen de vrije loop hadden. Het geeft ons kracht om de toekomst te koesteren”, verwoordt Elise uit Kuurne het.

Levensloop Kortrijk haalt maar liefst 213.498,67 euro op

Meer dan 1 miljoen euro doorheen de 5 jaar

Na 24 uren werd nog een laatste ereronde gewandeld op het domein van Gusco Kaai. Alle teams, voorafgegaan door de vechters zorgden ervoor dat de ceremonie in goede orde werd opgestart.

“Voor we het bedrag bekendmaken, willen we eerst aan de vechters een bloem overhandigen. Een bloem die ze kunnen geven als bedankje aan hun mantelzorgers die altijd voor hen klaarstaan. Want we weten dat het zonder die zorgdragenden moeilijk of niet zou lukken de hoop te blijven behouden”, klonk het bij de organisatie.

En net op dat moment kwam de zon tevoorschijn. Het leek voor de aanwezigen als voor de voltallige organisatie een geschenk uit de hemel, een lichtpunt op een donkere dag die slechts een aantal minuten zou aanhouden. Het ideale moment dus om ook de peter en meter van het project erbij te roepen, Lize Feryn en Mathias Sercu. “Uiteraard zijn we hier volgend jaar graag terug als meter en peter van het project”, zeiden ze al voor de vraag werd gesteld.

Levensloop Kortrijk mocht uiteindelijk een cheque overhandigen van 213.498,67 euro aan Stichting tegen Kanker. Daarmee bereikte de organisatie het doel om meer dan 1 miljoen op te halen doorheen de vijf jaren en met meer dan 25.000 lopers sinds de start deel te nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=gPYEz7XDjDY

(TV – Foto’s & Video TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier