Maarten Vansteenkiste uit Loppem nieuwe commissaris voor het Houtsche

Redactie KW

Op de eerste vergadering van het Houtsche op woensdag 27 februari werd Maarten Vansteenkiste voorgesteld als de nieuwe commissaris zonale werking.

Maarten is afkomstig uit Loppem en is 28 jaar. Hij behaalde een master in de bestuurskunde en publiek management aan de universiteit van Gent in 2013 en een jaar later behaalde hij een Master na master internationale betrekkingen en diplomatie aan de universiteit van Antwerpen.

In 2016 startte Maarten aan zijn basisopleiding voor Inspecteur van Politie aan de West-Vlaamse Politieschool Zedelgem. Daarna werd hij een maand afgedeeld bij de interventiedienst van de Politie Aro Ieper en vervolgens werkte hij een maand als preventie-inspecteur bij de Politiezone Gent. In 2018 volgde de nieuwe commissaris de opleiding tot Commissaris van Politie aan de Nationale Politieacademie (ANPA) in Brussel waar hij op vandaag te horen kreeg dat hij geslaagd is voor de opleiding en hij de eed kon afleggen tijdens de politieraad en hij de functie kreeg van Directeur Zonale werking.

Commissaris Maarten Vansteenkiste treed in dienst op 1 maart aanstaande. In zijn functie zal hij vooral instaan voor het coördineren van alle wat te maken heeft met de interventies.

Commissaris Maarten Vansteenkiste heeft eigenlijk het politiewerk een beetje met de paplepen van thuis uit meegekregen. “Mijn vader was bij de politie en is een ex-rijkswachter, Mijn broer werkt bij de scheepvaartpolitie in Zeebrugge en mijn zus werkt voor het Houtsche op de personeelsdienst. Van thuis uit hebben ze me nooit in de richting van een politie-opleiding, maar ik heb er wel zeer bewust voor gekozen”, weet hij te vertellen. “Met mijn aanstelling binnen het Houtsche is het wel een beetje thuiskomen. De taak die ik hier toebedeeld heb gekregen omvat wel een zeer breed spectrum aan taken waardoor het toch een uitdaging is voor mij.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier