Man (87) uit Beernem vindt na kwarteeuw trouwring terug in zijn tuin

Het echtpaar Julia D'Hooge en Robert Tant zijn 65 jaar gehuwd. © MVN
Redactie KW

Precies 25 jaar nadat hij ze was kwijtgespeeld tijdens het tuinieren, heeft Robert Tant de trouwring van zijn vader teruggevonden. Die droeg hij sinds zijn eigen trouwring versleten was. “De hoop om ze terug te vinden had ik al lang begraven”, zegt Robert, die enkele dagen na de uitzonderlijke vondst zijn 65ste huwelijksverjaardag mocht vieren.

Robert Tant (87) en Julia D’hooge (87) uit de Wellingstraat in Beernem vierden onlangs hun 65ste huwelijksverjaardag. Een briljanten jubileum is op zich al een heugelijke gebeurtenis, maar de dag kreeg een extra feestelijk tintje door wat Robert enkele dagen eerder overkomen was.

Tijdens het harken van zijn tuin vond de gewezen molenaar vlakbij het kippenhok de trouwring van zijn vader terug. Die was hij precies 25 jaar eerder verloren, eveneens tijdens het tuinieren. “Ik was al haast vergeten dat ik ze kwijt was en kon mijn ogen echt niet geloven“, lacht Robert.

Hoop al lang begraven

“De hoop om ze terug te vinden had ik al lang begraven. Ik ga dagelijks naar het kippenhok en ik had op die plaats al honderden keren gerakeld en ook vaak bloemetjes geplant, maar nu pas kwam de ring weer boven water. Misschien heeft een mol ze uit de grond naar boven gewerkt. De ring was alleszins nog in uitstekende staat. Een mooier geschenk voor onze huwelijksverjaardag kon ik mij niet inbeelden.”

Een mooier geschenk voor onze huwelijksverjaardag kon ik mij niet inbeelden

Robert en zijn vrouw Julia runden vroeger samen de kleine boerderij ‘Rientjes Hoveke’ in Sint-Joris. Robert werkte daarnaast ook nog in de veevoedersector, onder meer 25 jaar als molenaar. Maar 33 jaar geleden besloot het koppel een punt te zetten achter het landbouwbestaan en te verhuizen naar de Wellingstraat.

Rechterbeen verloren bij arbeidsongeval

Niet veel later sloeg het noodlot toe voor Robert. Bij een arbeidsongeval verloor hij namelijk zijn rechterbeen. “Sindsdien behelp ik mij met een prothese“, gaat Robert verder. “Ik werd invalide verklaard, waardoor ik de zware arbeid in het veevoederbedrijf niet meer kon uitvoeren.”

Robert Tant draagt voortaan weer zijn teruggevonden 90-jarige huwelijksring van zijn vader.
Robert Tant draagt voortaan weer zijn teruggevonden 90-jarige huwelijksring van zijn vader.© MVN

Toen Robert en Julia 65 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten, schonken ze elkaar een trouwring. Maar door de vele handenarbeid die hij verrichtte, raakte het exemplaar van Robert versleten.

“Op den duur bleef er van mijn ring enkel nog een draadje over. Daarom schonk mijn moeder mij de trouwring van mijn vader, die al op 28-jarige leeftijd overleden was. Ik heb ze vele jaren gedragen tot ik ze spijtig genoeg verloor in de tuin. Intussen is deze ring 90 jaar oud en heeft ze uiteraard een grote emotionele waarde. Nu ik ze eindelijk terugheb, zal ik ze opnieuw dragen. Maar uiteraard zal ik er iets voorzichtiger mee omspringen. Tijdens het tuinieren gaat ze sowieso uit”, besluit Robert met een knipoog.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier