Medeplichtige steekpartij Mikey naar cassatie tegen acht jaar opsluiting

Steven Van Geel (links) trekt naar cassatie. © Foto Kurt
Redactie KW

In de zaak van de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge zal Steven Van Geel cassatieberoep aantekenen. De Leuvenaar werd op 1 februari door het hof van assisen veroordeeld tot acht jaar opsluiting, als medeplichtige bij de doodslag op Mikey Peeters (19).

Steven Van Geel (26) legt zich niet neer bij zijn veroordeling tot acht jaar opsluiting en trekt daarom naar het hof van cassatie. De verdediging kan zich niet vinden in de manier waarop de beslissing in het arrest gemotiveerd werd. Als cassatie dat standpunt zou volgen, moet het proces tegen Van Geel overgedaan worden.

Steekpartij

In de nacht van 29 op 30 mei 2014 gingen Suleyman Betelguiriev (25) en Steven Van Geel een avondje stappen in Brugge. In de buurt van de Markt kregen ze het aan de stok met Mikey Peeters. Van Geel zou immers geroepen hebben naar Lore Versyck, de beste vriendin van het slachtoffer. Bovendien zou de Leuvenaar op dat moment met een mes gezwaaid hebben.

Na wat duw- en trekwerk ontstond een worsteling tussen Mikey Peeters en Steven Van Geel. Op dat moment raapte Versyck het mes op, maar dat werd snel overgenomen door Suleyman Betelguiriev. Toen het slachtoffer de bovenhand leek te halen in de schermutseling, haalde de Tsjetsjeense Oostendenaar zes keer uit met het mes. Voor de jonge Bruggeling kwam alle hulp te laat.

Mededaderschap

Steven Van Geel moest zich voor de volksjury verantwoorden voor mededaderschap aan doodslag. Op de valreep werd ook een bijkomende vraag gesteld over zijn rol als medeplichtige. De Leuvenaar werd vrijgesproken als mededader, maar zeven van de twaalf juryleden zagen in hem wel een medeplichtige. Het hof sloot zich aan bij de meerderheid van de jury. Suleyman Betelguiriev, die na de steekpartij naar Tsjetsjenië vluchtte, werd bij verstek tot 30 jaar opsluiting veroordeeld. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier