N-VA en ZorgSaam eisen een ‘rechtvaardige’ gezinsbelasting in Meulebeke

Rik Priem van ZorgSaam. © a-LB
Redactie KW

In de gemeenteraad van woensdag 13 maart stonden naast de opcentiemen onroerende voorheffing, de aanvullende belasting op de personenbelasting ook de algemene gemeentebelasting gezinnen op de agenda.

De opcentiemen voor 2019 blijven behouden op 1039, de personenbelasting prikt zich vast op 7%. N-VA en ZorgSaam stelden zich uiterst strijdbaar op om toch te sleutelen aan de gezinsbelasting die vastgesteld werd op 100 euro en voor alleenstaanden ouder dan 65 jaar op 25 euro. Zowel Machteld Vanhee (N-A) als Rik Priem (ZorgSaam) loofden het initiatief om alleenstaanden ouder dan 65 jaar slechts 25 euro aan te rekenen, maar vroegen eveneens rekening te willen houden met jongere alleenstaanden en eenoudergezinnen.

De N-VA fractie stelde voor om 50 euro te vragen voor de 118 eenoudergezinnen en 1.315 alleenstaanden in Meulebeke. ZorgSaam vroeg de totale afschaffing van de gezinsbelasting gezien deze forfaitair is. Hun tussenkomst werd aanhoord maar niet goedgekeurd.

Werken Pittemstraat

Wat de werken in de Pittemstraat betreft, dienden er verschillende wijzigingen aangebracht te worden aan de onteigenings- en rooilijnplannen voor de aanleg van een nieuw dubbelrichtingsfietspad. Het nieuwe dossier met de aangepaste plannen werd door de gemeenteraad goedgekeurd.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier