Nieuwe toekomst voor site Buro II in Roeselare

Een simulatie van hoe het project er eens afgewerkt moet uitzien. (GF)
Redactie KW

In de lente van 2019 start men op de vroegere site van Buro II met het woonproject Heron. Het groene kader en de vijver blijven deel uitmaken van het geheel maar daarnaast worden vier paviljoenen met in totaal 48 urban-villa appartementen gebouwd.

Sinds het gekende architectenbureau B2Ai begin 2017 uitgeweken is naar Accent Business Park, was het een beetje koffiedik kijken wat er met de site op de hoek van de Hoogleedsesteenweg en de Rijksweg ging gebeuren. “Met de realisatie van Heron is er een mooie toekomst weggelegd voor dit stukje natuur dat mij toch wel nauw aan het hart ligt”, vertelt CEO Pieter-Jan Vermoortel. “Heron verwijst naar de zilverreigers, die vroeger vaak op de rand van onze vijver op vissen kwamen jagen. Het behoud van het stukje groene long, vonden mijn vader en ik heel belangrijk. Het wordt een aangename en unieke plek om te wonen en er is ook al gedacht aan later.”

Nieuwbouw

Het nieuwbouwproject bestaat uit vier paviljoenen van maximaal vier bouwlagen, die samen goed zijn voor 48 urban villa’s, een mix van één, twee en drieslaapkamer-appartementen met ruime terrassen. Er zijn ook 64 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien en een ondergrondse fietsenstalling. Het volledige project zou eind 2023 gerealiseerd moeten zijn. “In een eerste fase wordt gestart met het gebouwencomplex naast de vijver en daarna komt het blok vlakbij de Hoogleedsesteenweg aan de beurt. Dat eerste luik zou binnen twee jaar afgewerkt moeten zijn. De nadruk ligt op een rustige en serene architectuur waar genieten de belangrijkste eigenschap vormt.”

Heron staat voor ‘wonen in een park’, vlakbij het centrum van Roeselare. Het vroegere kantoorgebouw van B2Ai is trouwens bouwkundig erfgoed en zal hoogstwaarschijnlijk als horeca- of ontmoetingsplek worden uitgebouwd. Aan de rand van de site staat in de toekomst ook nog een woonzorgcentrum op de planning. (Koen Kerkaert)

Meer info vind je op heron-rsl/be/nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier