Oldtimers en regen overspoelen het centrum van Lauwe

© (Foto CB)
Redactie KW

Ondanks het tegenvallende herfstweer kunnen de organisatoren van het driedaagse Golden Classic Oldtimerfestival terugblikken op een geslaagde vierde editie met een goedgevuld en gevarieerd programma.

Het gratis Thé Dansant op vrijdagavond met het optreden van coverband The Green Onions lokte zo’n 500 retroliefhebbers. Voor de meeting op zaterdag waren 232 auto’s ingeschreven. Dat zijn er een 45-tal meer dan vorig jaar“, weet organisator Carl Braem. “Gelukkig lieten de deelnemers zich niet afschrikken door het eerste herfstweer, bijna iedereen was op de afspraak.”

Op de Grote Markt van Menen werden de oldtimers tijdens het ‘Concours d’Elégance’ beoordeeld op het uiterlijk en het interieur van de auto, de mechaniek en de passende retrokledij van de passagiers. De oudste auto op de oldtimermeeting was een Buick uit 1927 van Paul Vandepeene uit Lauwe.

Retrokapsels

Het Golden Classic Festival profileert zich steeds meer als een retrofestival met niet enkel oldtimers maar ook met vintage live-muziek, een retrofuif en bijpassende retrokledij. Om het plaatje voor de nostalgische zielen compleet te maken zorgden een aantal Lauwse kappers voor stijlvolle retrokapsels en bijhorende maquillage. Arne Parmentier, Philip Azou, schoonheidsspecialistes Isabel Vandecasteele en Melanie Maes, Yana Kesteloot, Carina De Tand en Laurence Eggermont hadden de handen vol om iedereen een perfecte retrolook te bezorgen (met klant Patrick Gheysens uit Gullegem op de kappersstoel).

Flowerpower

Eén van de opvallendste deelnemers aan de oldtimermeeting was het bonte hippiegezelschap Dorianne Parmentier, Jurgen Stevelinck en Nancy Dewaele in hun flowerpower-2pk’tje. Ze leken regelrecht vanuit de sixties op deze meeting aanbeland en oververdiend mochten ze de sympathieprijs in hun geit laden.

Dorianne Parmentier, Jurgen Stevelinck en Nancy Dewaele wonnen met hun Citroën Dyane de sympathieprijs.
Dorianne Parmentier, Jurgen Stevelinck en Nancy Dewaele wonnen met hun Citroën Dyane de sympathieprijs.© (Foto CB)

“Deze Dyane D6 is een 2pk van Belgische makelij. Hij rolde op 2 februari 1968 als op één na laatste auto van de band in Vorst, toen autobouwer Citroën haar productie naar Frankrijk verhuisde”, weet Wevelgemnaar Jurgen. “De Citroën is van hetzelfde bouwjaar als mijn vrouw Nancy en daarom kreeg ze hem als valentijnscadeau. Ik ging op zoek naar originele onderdelen om de auto te restaureren en sleutelde er maandenlang aan.”

Burgemeester

Op zondag viel het water met bakken uit de lucht en dus vond het ludieke WK petanque binnen in de feesttent plaats terwijl retro-partyband The Covrettes voor een onvervalste rock-‘n-rollsfeertje zorgde. Door de aanhoudende regen kon de allereerste Kwaremont Retrokoers & Solexrit onder aanvoering van ex-profrenner Nico Mattan niet doorgaan.

De verkiezing van de retroburgemeester lokte 200 kiezers naar het stemhokje. Lauwenaar Luc Ingels won de stembusslag en mocht een pak drankbonnetjes in ontvangst nemen. Als een volleerd politicus brak hij meteen zijn verkiezingsbelofte: “Ik had beloofd om niets te doen en nu moet ik al een tournée générale geven”, lachte hij waarop hij zijn bonnetjes uitdeelde.

(CB – Foto CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier