Oplossing in zicht voor frituur op de markt van De Panne

Jurgen Gevers zou bereid zijn in een mobiele frituur uit te baten op de hoek van de markt, voor hotel Mon Bijou. © GF
Redactie KW

Waar de nieuwe dit keer mobiele frituur van Jurgen Gevers zal komen, staat nog niet helemaal vast. De uitbater van de frituur zou bereid zijn om een mobiele frituur uit te baten op de hoek van de markt.

Nadat de rechter de beslissing van het gemeentebestuur van De Panne geschorst had die op 1 oktober vorig jaar een einde maakte aan de concessie tussen de gemeente en Jurgen Gevers betreffende de frituur op de markt van De Panne, ging zij de situatie dinsdag ter plaatse bekijken. Beide partijen waren daarbij aanwezig. De gemeente De Panne werd vertegenwoordigd door burgemeester Ann Vanheste (D. A. S.), schepen van openbare werken Johan Blieck (CD&VPlus) en diensthoofd ruimtelijke ordening Wim Morel, met advocaat Nicolas Vanspeybrouck. Frituuruitbater Jurgen Gevers en meester Ines Vandevelde stonden aan de andere kant.

Jurgen Gevers zou bereid zijn in een mobiele frituur uit te baten op de hoek van de markt, voor hotel Mon Bijou. “Wij zijn daar niet tegen”, reageert burgemeester Ann Vanheste. “We hadden vier plaatsen voorgesteld: voor Belgacom, voor het park, voor slagerij Dequeecker en jawel ook voor hotel Mon Bijou, maar wel aan de overkant. Zolang de frituur maar niet midden op de straat staat, staan wij open voor elke aanvaardbare oplossing.” “Het probleem is dat die beslissing niet van ons alleen af hangt. Er spelen veel factoren mee. Zo moet eerst onderzocht worden of het stukje grond voor de Mon Bijou dat als plaats voor de frituur in aanmerking komt, eigendom is van de gemeente of van het hotel.”

“Er moet ook nagekeken worden welke vergunningen zoal nodig zijn”, vult advocaat Nicolas Vanspeybrouck aan. “Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er een omgevingsvergunning vereist wordt.”

De rechter wil op 25 januari over al die informatie beschikken. Op die dag wordt de zaak in de rechtbank ten gronde gepleit en wordt eeen conclusietermijn vastgelegd. De rechter zal dan wellicht ook de datum meedelen waarop zij haar vonnis in deze zaak zal vellen.

(MMA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier