Roeselare wint voor de tweede keer de Gouden Kookpot in de Kitchen Battle

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Roeselare was afgelopen weekend gaststad voor de tweede editie van de Kitchen Battle. Deze culinaire strijd, waarvan de eerste werd gewonnen door Roeselare, vond deze keer plaats tussen burgemeestersteams van Diksmuide, Izegem, Kortrijk, Oostende en Roeselare. En het was opnieuw Roeselare dat aan het langste eind trok.

Zaterdag en zondag hebben de weergoden roet in het eten gegooid voor de culinaire eetstandjes en activiteiten buiten op het De Coninckplein want het was niet echt buitenweer.

De Kitchen Battle zelf werd afgewerkt in de Roeselaarse Sint-Amandskerk zelf tussen vijf culinaire teams, die telkens uit vier personen bestonden: de burgemeester zelf en drie gekozen teamleden. Elk team kreeg assistentie van een leerling van de Kortrijkse Hotelschool.

Het voorgerecht of dessert werd gemaakt door de burgemeester zelf en werd vooraf bepaald in samenspraak met zijn team. Het hoofdgerecht werd à la minute verzonnen en bereid tijdens de wedstrijd. In samenwerking met partners en Lokaal, de markt met lokale boeren, werden allerlei ingrediënten aangeboden. Daarmee gingen de teams dan creatief aan de slag om een heerlijk gerecht te bereiden.

Een professionele en een volksjury hebben dan uiteindelijk beslist welk team de Gouden Kookpot mee naar huis mocht nemen. En ook deze tweede editie werd door Roeselare gewonnen.

Het team van burgemeester Kris Declercq en Tim Boury, Sam Swaenepoel en Jourdan Govaere presenteerde een voorgerecht en een hoofdgerecht en haalde het na een spannende strijd van Kortrijk. Het Roeselaarse team had onder meer in het voorgerecht vlees van het Duroc de Roulers-varken verwerkt en een aperitief geserveerd op basis van Rodenbach en Calvados.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier