Ronde Tafel verwacht 1.000 toeschouwers op boksgala in Waregem expo

De Ronde Tafel organiseert voor de tweede maal een boksgala in Waregem. © gf
Redactie KW

Serviceclub De Ronde Tafel organiseert op zaterdag 30 maart in de expohal aan de Zuiderlaan zijn tweede boksgala op rij. De opbrengst gaat naar de jaarlijkse sociale projecten van de vereniging. De duizend plaatsen zijn uitverkocht.

“De Ronde Tafel verkocht alle tickets per tafel”, licht Bernard Delmulle van De Ronde Tafel toe. “Dat is goed voor een mooi gevulde zaal. Op het programma staan er vier kampen: twee voor amateurs en twee voor profs. Die van de amateurs duren telkens drie keer drie minuten met een minuut pauze, die van de profs zes keer drie minuten met pauze. En aan de kampen nemen alleen heren deel. Maar wij hopen wel dat kampioene Delphine Persoon naar de expohal kan komen. Vorig jaar was zij de coach van een van de boksers. Hopelijk kan dat nu ook.”

Gedisciplineerd

Omdat De Ronde Tafel de centen schenkt aan sociale projecten en initiatieven zoals voedselbank ‘t Kelderke en sportvereniging voor personen met een beperking Somival -allebei uit Waregem- houden zij tijdens het boksgala ook een soort van tombola of loterij. Die moet voldoende centen opleveren voor een speciaal goed doel.

“De opbrengst van die loterij is bestemd voor het Kinderkankerfonds“, aldus Bernard Delmulle. “Dat heeft de serviceclub intussen beslist. Waarom een boksgala? Wij vinden dat een mooie sport, heel gedisciplineerd en stijlvol. Boksen heeft niets te maken met straatvechten. Het is een edele sport en daar houden wij van.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier