Satirische website ‘De Brugse Stem’ spreekt even niet meer na klacht

Ook op de Facebookpagina van De Brugse Stem komen geen nieuwe berichten meer. © Facebook
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

‘De Brugse Stem’ spreekt even niet meer. De satirische website legde zichzelf een spreekverbod op na een klacht.

Op www.debrugsestem.com worden satirische nieuwsberichten over Brugge geplaatst. Fictieve artikels, zoals eentje over de zogezegd 67-jarige Mercedes Van Volcem die Francesco Vanderjeugd belooft om voor de jeugd te vechten. Of over een deel van de vesten dat zou gedempt worden voor extra parkeerplaatsen.

Om te lachen dus, maar niet iedereen kan er blijkbaar mee lachen. De drie drijvende krachten achter de website en Facebookpagina legden zichzelf een spreekverbod op na een klacht. “Een artikel, dat we ondertussen verwijderd hebben, is niet goed gevallen bij enkele mensen“, reageren ze. “Een officiële klacht is er – nog – niet ingediend, maar we willen gerechtelijke stappen absoluut vermijden. Daarom publiceren we geen nieuwe berichten meer tot het probleem is opgelost. We krijgen wel vaker tegenkanting, maar deze keer is het toch anders. We proberen er een dramatische draai aan te geven om de humor er in te houden, maar leuk is het niet.”

De ‘redactie’ benadrukt dat de klacht niet uit politieke hoek komt. Ze hopen deze week nog opnieuw te kunnen publiceren. Maar ondanks het zichzelf opgelegde spreekverbod, laat ‘De Brugse Stem’ niet na om onrust te stoken. Zo deelden ze donderdag al meermaals enkele oude berichten op Facebook over ene Kenneth D. die … valt. “Aangezien we momenteel geen nieuwe artikels mogen publiceren, publiceren we wat ouder nieuws”, schrijven ze er bij.

Het spreekverbod heeft ‘De Brugse Stem’ alvast geen windeieren gelegd, want op Facebook wordt gretig gediscussieerd over wat er precies aan de hand zou kunnen zijn. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier