Sint-Bernardusinstituut Knokke-Heist schenkt 11.387 euro aan SOS Kinderdorpen en vzw Longfibrose

Directeur Gert Maene en een deel van zijn enthousiaste leerlingen van het Sint-Bernardusinstituut bij het overhandigen van de opbrengst van hun acties in het kader van de Warmste Week. © DM
Redactie KW

Voor de leerlingen van het Sint-Bernardusinstituut (Sibe) is solidariteit een woord dat ze een heel jaar hoog in het vaandel voeren. Hun inzamelactie voor het goede doel begon al vroeg op het schooljaar. Het resultaat is overweldigend: 11.387 euro voor SOS Kinderdorpen en de vereniging Longfibrose.

“Gedurende het hele eerste trimester hebben de leerlingen, ouders en personeelsleden van Sibe talloze acties op poten gezet om geld in het laatje te brengen voor het goede doel”, vertelt verantwoordelijke Katrien De Groote. “Er werd limonade en chocolademelk gemaakt en gedronken, er werd gefietst, gelopen, gedanst, gefuifd, gebakken, gegeten, gebarbecued … De sfeer en solidariteit op de school waren voorbeeldig.”

“Het bedrag dat de school ophaalde, is fenomenaal en overtrof in elk opzicht de verwachtingen: 11.387 euro of bijna 50 euro per leerling! Waarin een kleine school groot kan zijn. Doordat onze school zo’n groot bedrag kon ophalen, kozen we ervoor om nog een tweede goede doel te steunen.

Kinderen steunen

De vzw Belgische vereniging longfibrose kan deze steun goed gebruiken. Deze relatief onbekende en ongeneeslijke ziekte is voor alle betrokkenen heel ingrijpend. Het bedrag van 1.387,70 euro zal de vzw dan ook goed besteden.”

Er werd 10.000 euro gestort op de rekening van SOS Kinderdorpen. Sibe koos in eerste instantie voor deze vzw omdat hun pedagogische visie herkenbaar en vergelijkbaar is met die van het Sint-Bernardusinstituut: elk kind verdient op te groeien tot een sterke volwassene, elk kind groeit en ontwikkelt het best in een veilige omgeving en elk kind kent een unieke groei en ontwikkeling. Daar werkt Sibe elke dag aan en SOS Kinderdorpen ook.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier