Tekentalent Djordy uit Izegem in Iedereen Beroemd

Djordy Rondelez. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Iedereen Beroemd is te gast bij het Izegemse tekentalent Djordy Rondelez uit de Roeselaarsestraat. De jongeman staat bekend voor zijn uitzonderlijk gedetailleerde tekeningen.

Djordy (22) begon drie jaar geleden met tekenen en ontdekte die gave eerder per toeval. “In die periode strandden mijn studies geologie en ik ben daar toch een poos depressief door geweest”, vertelt hij. “Ik heb autisme, maar in het middelbaar heeft me dat nooit parten gespeeld. In mijn eerste jaar in het hoger onderwijs was ik niet geslaagd en dat had toch een grote impact op mij. Ik vond verstrooiing in het creatieve en begon te tekenen. Op die manier ontdekte ik al gauw dat ik daar een zekere aanleg voor had.”

Djordy maakt zowel portretten als landschappen, in kleur of in zwart-wit. De tekeningen waar hij het meest trots op is en waar hij ook het meeste werk in stopt zijn stadslandschappen. “Die teken ik tot in het kleinste detail na”, zegt hij. “Dan heb ik een foto als voorbeeld en teken ik dat hele tafereel streepje per streepje na. Een van mijn mooiste tekeningen is de skyline van New York, inclusief details op tal van flatgebouwen. Momenteel ben ik ook bezig aan een zicht op de baai van Rio de Janeiro. Per tekening ben ik daar toch snel een paar maand zoet mee. Tekenen brengt rust in mijn hoofd en ik vind het fijn dat ik zo ook mooie dingen voor andere mensen creëer.”

Djordy mocht al twee keer zijn werk tentoonstellen in de K-Trolle in Roeselare, waar hij ook een uitzonderlijk werk gemaakt heeft. “Uitbater Jurgen had van mijn talent gehoord en hij stelde voor een foto van de Karnemelkstraat uit de jaren 30 op een houten deur na te tekenen.” Djordy is momenteel actief in kunstacademie Art’Iz, waar hij ook lessen schilderen volgt. “Een van de andere leerlingen had mijn talent opgemerkt en ze heeft dat doorgebeld naar de tiplijn van het programma Iedereen Beroemd”, zegt hij. “Zo zijn ze hier in de tweede week van januari een dag in mijn atelier op zolder komen filmen. Een heel fijne ervaring.” Djordy hoopt straks van zijn tekentalent ook zijn beroep te maken. “Het wordt wellicht iets in bijberoep”, zegt hij. “Het zou enorm leuk zijn om met wat ik het liefst doe wat geld te verdienen. Bovendien kan ik dan opdrachten voor anderen maken en hen op die manier gelukkig maken. Dat zou fantastisch zijn.” De reportage van ‘Iedereen Beroemd’ is op 17 januari om 19.40 uur op één te zien. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier