Transmigranten duiken weer op in Oudenburg

Parking in Westkerke. © (Foto JVM)
Redactie KW

Sinds de heropening van de parking op de autosnelweg in Westkerke duiken opnieuw groepjes transmigranten op in het Oudenburgse straatbeeld. Dat gaat gepaard met de nodige problemen. Burgemeester Peter Velle kaartte de toestand opnieuw aan bij de bevoegde ministers, Gouverneur, gerechtelijke, politionele en administratieve instanties.

“De parking blijft vlot toegankelijk langs de in- en oprit. De door het leger geplaatste concertina-draad blijkt zoals verwacht louter een verzamelplaats te zijn voor zwerfvuil en wordt ook op de rijweg getrokken. Daarnaast stellen we vast dat naast de huidige privé-bewaking tijdens de nacht, ook tijdens de dag privé-bewaking geen overbodige luxe zou zijn.” Ook overstekende transmigranten zorgen voor onveilige situaties.

Op vraag van de burgemeester worden de communicatielijnen tussen de verschillende betrokken diensten door de Gouverneur nog strakker gezet. “Ik stel bij de diensten op het terrein in West-Vlaanderen heel wat goodwill vast om tot concrete oplossingen te komen. Mijn vraag naar een fundamentelere aanpak van de problematiek en actie omtrent de inrichting van de parking bij het beleid in Brussel blijft overeind. Ik kreeg tot op vandaag, ondanks herhaaldelijk aandringen, van daaruit geen enkel antwoord of signaal dat men zich bewust is van de problematiek ter plaatse.”, besluit de burgemeester.

(MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier