Universiteit Verenigde Naties komt in KA Brugge lesgeven over het klimaat

De leerlingen van het KA kregen een quiz voorgeschoteld. © WK
Redactie KW

Het Koninklijk Atheneum in Brugge kreeg vrijdagmorgen de Universiteit van de Verenigde Naties over de vloer. De leerlingen kregen een uurtje les over de klimaatdoelstellingen en de rol van de VN in het klimaatdebat.

Anthony Antoine, adjunct-directeur van UNU-CRIS, is blij met het engagement van de jeugd. “Ondanks onze aspiraties – al in 1992 werd het VN-klimaatverdrag afgesloten – hangen we af van de lidstaten en het is daarom ook wel belangrijk dat jongeren de politiek wakker schudden”, zegt hij.

De leerlingen van het KA kregen een quiz voorgeschoteld. “‘Klimaatspijbelen’ heeft een negatieve bijklank”, aldus Antoine, “maar deze jongeren van het zesde middelbaar weten wel degelijk waarvoor ze op straat komen.” Ook volgens hun geschiedenisleerkracht Stéphane Calonne zijn ze oprecht geëngageerd.

“Veel meer dan onze generatie. Daarom juist kregen ze van ons de toelating om in Brussel mee te gaan betogen. Het lijkt me persoonlijk waardevol, en in de eindtermen staat ook zoiets als ‘burgerzin'”, klinkt het. In het atheneum ontbreekt het daar dus niet aan: een paar donderdagen geleden ging bijna één op vier leerlingen in Brussel mee betogen. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier