Vrienden zamelen 2.520 euro in voor het Dieter De Cauderlierfonds voor hersentumoren

Redactie KW

De organisatoren van de kerstmarkt die op 8 december plaatsvond in vzw De Bolster, overhandigden een cheque van 2.520 euro aan de verantwoordelijken van het Dieter De Cauderlier-fonds voor hersentumoren.

De kerstmarkt was een initiatief van vrienden en familie van Alain D., die zelf hersentumorpatiënt is. KVLV Berchem en de Lowa’s (lopers en wandelaars) van Kluisbergen vulden een kerststalletje en verkochten er Brugse Zot, cava, croques en oliebollen. Een perfecte formule om een mooi bedrag van 2.520 in te zamelen.

Zij besloten de opbrengst te schenken aan het Dieter De Cauderlier-fonds voor hersentumoren (KU Leuven). Het fonds wil het onderzoek naar hersentumoren ondersteunen en de ontwikkeling van nieuwe therapieën bevorderen. Even belangrijk voor de initiatiefnemers is de steun aan projecten die de opvang van patiënten en hun naasten willen verbeteren, ook na de behandeling.

Professor Johan Swinnen, die in 2017 nog naar Santiago de Compostela liep ten voordele van het Leuvens Kankerinstituut (LKI), is voorzitter van het fonds. Op dinsdag 26 maart verwelkomt het fonds prof. Swinnen voor een voordracht over zijn tocht naar Santiago de Compostela in d’Iefte in Deerlijk.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier