Warandetoren in Middelkerke zal toegankelijk zijn voor iedereen

Als alles naar wens verloopt, zal de Warandetoren klaar zijn tegen Pasen van dit jaar. © Repro PBM
Redactie KW

De Warandetoren, een uitkijktoren die komt op de plaats van de vroegere watertoren, zal ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens.

Ze zullen via een hellend vlak het zeven meter hoge uitkijkplatform kunnen bereiken. De watertoren, die er meer dan 40 jaar stond, was aangetast door betonrot. Hij werd voor een groot gedeelte afgebroken, enkel een sokkel van zes meter hoog bleef staan. Daarop komt nu de constructie die bezoekers een uitzicht moet geven over strand en duinen, de polders en het beeldenpark in de omgeving. De toren bestaat hoofdzakelijk uit assembleerbare staalelementen die in een atelier worden gemaakt.

Schepen Michel Landuyt: “De afzonderlijke stukken zullen dan ter plaatse worden gebracht en in elkaar worden gestoken. De assemblage van de toren zal zo niet langer dan een week in beslag nemen. We zijn ervan overtuigd dat de Warandetoren een nieuwe toeristische attractie in de gemeente wordt die perfect past in de natuurlijke omgeving.” Voor de bouw van de uitkijktoren kan de gemeente Middelkerke rekenen op een fikse ondersteuning van 225.000 euro van West-Vlaanderen en Westtoer. Op termijn wil de Provincie onder de noemer Horizon 2025 een netwerk van uitkijktorens in de provincie uitbouwen. Als alles naar wens verloopt, zal de Warandetoren klaar zijn tegen Pasen van dit jaar.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier