‘Willen is Kunnen’ uit Beerst brengt de jukebox weer tot leven

De muzikanten van het Koninklijk Blaasorkest Willen Is Kunnen nemen je mee terug in de tijd naar de glorieperiode van de jukebox. © Foto KLD
Redactie KW

Na het gesmaakte oorlogsconcert eerder dit jaar gooit het Koninklijk Blaasorkest Willen Is Kunnen het over een andere boeg. De muzikanten nemen je mee naar de glorieperiode van de jukebox. Net zoals vroeger in het dorpscafé, kun je straks zelf je favoriete plaatjes kiezen.

Willen Is Kunnen kiest de laatste jaren steevast voor themaconcerten. Een succesformule in Beerst, want de muziekvereniging kon telkens op volle zalen en enthousiaste toehoorders rekenen. “Daarom hebben we geopteerd voor twee concertavonden. We brengen dansbare nummers en voorzien ook een dansvloer. Door het concert te spreiden over twee avonden kunnen de mensen comfortabel luisteren en genieten, ja zelfs een danspasje wagen”, vertelt secretaris Lieselotte Blomme.

“Door het concert te spreiden over twee avonden kunnen de mensen comfortabel luisteren en genieten, ja zelfs een danspasje wagen”

De muzikanten hebben hun muziekkeuze al gemaakt, het publiek kan dat straks ook doen. “In januari mocht elke muzikant zijn top 5 jukeboxnummers doorgeven. Op basis daarvan hebben we samen met onze dirigent Koen Dewulf het eerste deel van het concertprogramma samengesteld: Bohemian Rhapsody van Queen, Ik ben zo eenzaam zonder jou van Will Tura, Kleine café aan de haven van Vader Abraham, Non, je ne regrette rien van Edith Piaf, en Summer of 69 van Bryan Adams zijn er enkele van. Na de pauze spelen we nummers die ons publiek zal kiezen. Iedere luisteraar kan op een keuzelijst zijn of haar favoriete nummers aanduiden en deze ‘in de jukebox’ stoppen. Het tweede deel zal dus ook voor de muzikanten een verrassing worden en er wellicht anders uitzien op beide concertavonden.”

Stafke wil een lief

Ook de presentatie krijgt een ander jasje. “We wilden afstappen van het klassieke presenteerwerk en kwamen bij het idee om de muziekstukken aan elkaar te praten in toneelvorm. Onze twee acteurs zijn Stefaan ‘Stafke’ David en ‘metje’ Conny Vanderperre. Stafke is op zoek naar een lief en gaat ten rade bij zijn ‘metje’. De grote vraag is of hij wel een lief kan vinden tijdens onze concertavond. Het verhaal speelt zich af in de living van ‘metje’, in een decor naast het orkest.”

Willen Is Kunnen kan rekenen op een mooie bezetting. Ook jongeren vinden opnieuw de weg naar de repetitiekapel. “We hebben trouwe muzikanten die hun best doen om wekelijks naar de repetitie te komen. De vriendschappelijke sfeer zit heel goed, dat merken we voor en vooral na de repetitie, want onze bar is soms geopend tot in de late uurtjes. We concerteren straks met zowat 45 muzikanten, onze drumband telt negen leden. Zij zullen net na de pauze het publiek warm maken voor het tweede deel van het concert”, aldus Lieselotte Blomme.

Info: vrijdag 28 en zaterdag 29 september om 20 uur in oc Ter Zaele in Beerst. Tickets (8 euro, -12 jaar gratis) via blomme_lieselotte@hotmail.com.

(Kurt Lapere)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier