Mooi weer zorgt voor verkeersproblemen op E40 richting kust

Het mooie weer en het verlengde paasweekend dat voor de deur staat, zorgen voor verkeersproblemen in de buurt van Antwerpen en op de E40 naar de kust. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. "Wie nu de baan opgaat, moet de verkeersinformatie goed in het oog houden en extra reistijd rekenen", aldus de woordvoerder. Om iets na 11.00 uur stond op de Vlaamse wegen 130 kilometer file. Dat is "uitzonderlijk veel", klinkt het.

Kortrijk Vanaf 1 juni ook deelsteps in Kortrijk

De firma Troty uit Brussel voorziet vanaf juni 25 deelsteps in het centrum van Kortrijk. Dat maakte schepen van mobiliteit Axel Weydts vandaag bekend. Ze zijn daarmee niet de eerste West-Vlaamse stad die dat systeem invoert. Onder andere Oostende en Roeselare ging hen al voor.

Kuurne Eindelijk werken op gehaat kruispunt: "Ik reed lang met een grote boog rond dat punt"

Annelies Nollet

Dinsdag starten de werken aan het kruispunt van de R8 met de Brugsesteenweg in Kuurne. In de afgelopen vijf jaar gebeurden daar meer dan 200 ongevallen. Toch moest er eerst een dode vallen voor het Vlaams gewest actie ondernam. Wij spraken met Johan (55) en Geert (59) Louncke, de twee jongste broers van Ludwine Louncke (64) uit Harelbeke. Ze verloren hun zus nog geen jaar geleden op het 'kruispunt des doods'.

Passendale Riooldeksels in Passendaalse Molenstraat zorgen voor parkeerverbod

Redactie KW

In de Molenstraat in Passendale zijn er klachten over lawaaierige riooldeksels. "De klachten zijn zeker gegrond", aldus burgemeester Dirk Sioen (#Team8980). N-VA hoopt dat de problemen zo snel mogelijk opgelost worden en wil dat de straat zo mogelijk terug vrijgegeven wordt.

Geluwe Grote berg aarde in Geluwe doet stof opwaaien

Een grote berg aarde in de drukke Wervikstraat zorgt voor nogal wat commotie. Tijdens de wegen- en rioleringswerken in de wijk Witte Poort aan de overkant van de Wervikstraat kreeg aannemer Cnockaert Construct uit Wervik geen toelating om op grond van de stad aarde te lossen. De opslag is al maandenlang bezig.

Kortrijk Nog maar eens vertraging voor werken aan beruchte verkeerswisselaar

Dat blijkt uit een antwoord van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een vraag van Vlaams parlementslid Tine Soens van SP.A. De werken aan de verkeerswisselaar R8-A19 in Bissegem/Gullegem loopt voor opnieuw vertraging op: de startdatum blijft onbekend, de omgevingsvergunning is nog niet aangevraagd. "Opnieuw een bewijs dat West-Vlaanderen achterblijft wat het investeren in mobiliteit betreft", klinkt het.

Oostende Oostende krijgt meer dan 500 elektrische deelsteps

Het is al ingeburgerd in steden als Antwerpen en Brussel en nu komt het concept ook naar de kust: Oostende lanceert vanaf mei elektrische deelsteps. Meer dan 500 steps zullen verspreid staan over de stad. "Ideaal voor korte afstanden", klinkt het.

Izegem Noordkaai in Izegem voor bijna een jaar onderbroken door werken

Op maandag 29 april starten er werken op de N382 (Noordkaai) in Izegem. Deze belangrijke doorgangsweg langs het kanaal zal hierdoor onderbroken zijn tussen Kachtem en de centrumbrug in Izegem. Omrijden kan vlot via de Lodewijk De Raetlaan op de industriezone Mandeldal.

Roeselare Vooruit met Roeselare... maar dan wel op 't gemak

Frederic Vansteenkiste

Frederic Vansteenkiste is getrouwd en papa van twee dochters. Hij werkt voor afvalintercommunale MIROM in Roeselare. Voor kw.be blogt hij regelmatig over zijn bestaan als autoloze burger.

Brugge Stad belooft maatregelen na aanhoudende klachten uit Sint-Jorisstraat in Brugge

De bewoners van de Sint-Jorisstraat en Vlamingdam overwegen juridische stappen tegen de stad Brugge. Volgens hen zijn de straten onleefbaar door het drukke busverkeer en veroorzaken de trillingen scheuren in de huizen. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) belooft dat de straten ten laatste in 2020 zullen heraangelegd worden én werkt aan een oplossing met De Lijn. Nog voor de zomervakantie zouden er twee lijnen door de straten geschrapt worden. "Ze zijn bovendien akkoord dat kleine, elektrische bussen de toekomst zijn in Brugge", aldus De fauw.

Lichtervelde Lichtervelenaar (st)rijdt mee voor rechten van oldtimers: "Mustang straks niets meer waard"

Een pak streekgenoten voert zondag samen actie om de oldtimer te redden. Ze vormen vanuit Lichtervelde een rouwstoet naar Brugge. Samen willen ze, in tijden van lage-emissiezones, een lans breken voor hun bolide. Onder hen ook Dries Vervaele, sinds kort eigenaar van een knalrode Ford Mustang uit 1966. "Straks is onze investering niks meer waard", zucht hij.

Zeebrugge Nieuwe app voor vlotter en veiliger vrachtverkeer in haven en omliggende dorpen

Vrachtwagenverkeer in en rond de haven van Zeebrugge kan zich voortaan vlot en veilig laten leiden via de app Flux, een initiatief van het havenbestuur en smart mobility-bedrijf Be-Mobile. De gratis app verwittigt truckers van de situatie in het verkeer en op de terminals. Bovendien navigeert Flux vrachtwagens langs geschikte, grote wegen en niet langs dorpskernen.