Balkonrotonde N49 in Knokke opnieuw toegankelijk bij start krokusvakantie

Op de reling rond de rotonde zijn reflectoren aangebracht om bestuurders aan te manen hun snelheid te minderen. © DM
Redactie KW

De Balkonrotonde van de N49 zorgde de voorbije maanden voor heel wat ergernis. Sinds de opening van de A11 in september gebeurden aan de rotonde elf ongevallen met stoffelijke schade en gekwetsten.

De reden voor de ongevallen was een slechte verlichting gekoppeld aan te weinig signalisatie. Op maandag 22 januari werden de herstellingswerkzaamheden gestart aan de metalen reling rond de nieuwe balkonrotonde langs de Natiënlaan ter hoogte van de Dudzelestraat.

Die werken, waarbij het verkeer op één rijstrook moest, zorgden op hun beurt voor lange files. Zowel bij het binnen als buiten rijden van Knokke verloren bestuurders heel wat tijd. De werken zijn nu zo goed als afgewerkt. Op de reling rond de rotonde zijn reflectoren aangebracht. Voor het verkeer dat uit de richting van Antwerpen komt, zijn er ‘verlooplichten’ geplaatst die chauffeurs moeten aanmanen om hun snelheid te matigen. Op vrijdag 9 februari zal de nieuwe signalisatie volledig klaar zijn en kan de linkerrijstrook weer opengesteld worden voor het verkeer. (DM )

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier