Elektrische wagen voor Deerlijkse gemeentediensten

De nieuwe elektrische wagen met op de foto: Kaat Olivier, Ann Accou, Carl De Donder, Claude Croes, Pieter Boucquet, Stefanie Vandenberghe en Regine Rooryck. © (Foto MV)
Redactie KW

De gemeente Deerlijk besliste om voor hun eigen wagenpark over te schakelen naar CNG-voertuigen (aardgas) of elektrische voertuigen. Woensdag namen zij de eerste elektrische auto in dienst.

Het bestuur wil een bijdrage leveren voor een milieuvriendelijke mobiliteit. De aankoop werd gerealiseerd in samenwerking met Eandis.

Schepen Carl De Donder: “Ondanks de stevige aankoopprijs vindt de gemeente het belangrijk om hierbij een voorbeeldfunctie te vervullen. Als we samen meer nadenken over onze verplaatsingen en onze mobiliteit kunnen zij ongetwijfeld een belangrijke impact hebben op onze omgeving.”

Burgemeester Claude Croes: “Daarom neemt de gemeente Deerlijk ook deel aan de ‘testkaravaan’ van de Provincie West Vlaanderen. Hier krijgen de personeelsleden van de gemeente de kans om een elektrische fiets te testen voor hun woon-werkverkeer. Met deze inspanningen willen wij als gemeente bijdragen aan een duurzame toekomst.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier