File op E40 in Adinkerke door stiptheidsactie aan Eurotunnel

© JT
Redactie KW

Door een stiptheidsactie aan de Eurotunnel in Calais staat er dinsdag ook een file op de E40 ter hoogte van Adinkerke. Dat meldt het Vlaamse Verkeerscentrum. Verkeer richting Noord-Frankrijk krijgt de raad om via Kortrijk en Rijsel te rijden.

De stiptheidsactie van de douaniers ging maandagochtend van start. De douaniers eisen onder andere meer personeel en een betere vergoeding voor nachtwerk. Tijdens de actie wordt het vrachtverkeer richting Verenigd Koninkrijk aan grondigere controles onderworpen. Die strikte toepassing van de regels veroorzaakt al voor de tweede dag op rij kilometerslange files op de wegen naar de Eurotunnel en de Noord-Franse havens.

De actie van de Franse douaniers heeft ook invloed op het verkeer vanuit België. Op de E40 richting Frankrijk staat immers een file ter hoogte van Adinkerke. Verkeer op lange afstand krijgt daarom de raad om de E40 naar Duinkerke en Calais te vermijden. Vanuit Gent is het aangewezen om via Kortrijk en Rijsel naar het noorden van Frankrijk te rijden. Het is nog niet duidelijk hoe lang de hinder aanhoudt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier