Poperingse fietsbib verhuisde naar de Komstraat

© (Foto MD)
Redactie KW

Na een korte winterstop, zwaaien de deuren nu weer twee keer per maand wijd open. Voortaan in de Komstraat. Bij de fietsbib, die met haar project inspeelt op het ‘nieuwe delen’, kan je een jaar lang een kinderfiets, tweedehands maar tiptop in orde, gebruiken voor slechts 20 euro.

Verantwoordelijke Luc Devos: “Voor de fietsbib is een fiets ‘gebruiken’ net zo goed als er een ‘bezitten’. Beter zelfs, want gebruiken komt ook het milieu – minder fietsen komen op de afvalhoop terecht – en de portemonnee ten goede. De fietsbib weet dat een kind zijn fietsje bijzonder snel ontgroeit en dat de (commerciële) druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken sneller toeneemt dan de portemonnee kan volgen. Daarom biedt de fietsbib een budgetvriendelijk alternatief aan.”

Fietsbibers kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets gebruiken. Zijn zoon of dochter aan een grotere fiets toe of willen ze eens een ander modelletje of een fiets met een hipper kleurtje? Dan mogen ze de fiets gedurende dat jaar gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit het aanbod.

Het kost 20 euro (fietsgeld) om een jaar lang een fiets te gebruiken. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de fietsbib schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbiber en hoeft dus een jaar geen fietsgeld te betalen. Die geschonken fiets wordt volledig in orde gezet en krijgt een nieuw leven. Bij het ophalen van een fiets wordt ook 20 euro waarborg aangerekend. Die krijg je terug wanneer je de fiets weer inlevert en deze daarbij aan een aantal evidente voorwaarden voldoet.

De fietsbib heeft een eigen website – www.fietsbieb.be – waarop alle fietsen uit het aanbod met foto staan afgebeeld. In Poperinge vind je de fietsbib niet langer in de Ieperstraat, maar nu in de Komstraat 16, bij ingang parking De Kouter. Het uitleenpunt is elke eerste en derde zaterdag van de maand open van 14 tot 16 uur. Vanoktober tot maart is de fietsbib enkel open op afspraak.

“De fietsbib zoekt constant naar gedreven vrijwilligers. Sleutel je graag én met kennis van zaken aan fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Zie je de organisatie van een workshop ‘zelf sleutelen aan je fiets’ wel zitten? Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of zegt het je wel iets om de fietsbib enkele uren per maand open te houden? Wil je de fietsbib mee promoten of heb je creatieve ideeën voor fietsvriendelijke activiteiten? Neem dan vrijblijvend contact op”, besluit Luc Devos.

(AHP – Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier